Ekonomski fakultet u Subotici obeležio 63. godišnjicu!
Ekonomski fakultet, Foto: Subotica živi

svečanost

Ekonomski fakultet u Subotici obeležio 63. godišnjicu!

Svečanoj proslavi i predavanjima prisustvovao je i Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević, koji je ovom prilikom izjavio da je Ekonomski fakultet jedna od najznačajnijih obrazovnih ali i privrednih institucija

Objavljeno:

Veliki dan za jednu od najvažnijih obrazovnih ustanova u Subotici! Ekonomski fakultet danas, 18. maja, slavi svoju 63. godišnjicu i u okviru proslave pripremljen je prigodan program za goste. U razgovoru sa dekanom Ekonomskog fakulteta Nebojšom Gvozenovićem, saznali smo na koji način ova ustanova sada već tradicionalno proslavlja svoj dan.

Subotica živi
foto: Subotica živi

“Zaista veliki dan za našu ustanovu. Mi tradicionalno 18. maja obeležavamo godišnjicu, a ove godine je to 63. po redu. Kao i svake godine, imamo nekoliko gostiju koji nam se obraćaju, koji nam šalju poruke, gde pričamo o tome šta smo radili prošle godine i šta ćemo raditi u budućnosti. Neizostavni deo proslave je svakako naš tradicionalni naučni skup “Strategijski menadžment” u okviru koga imamo goste iz Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Amerike, znači više od desert zemalja učesnica. Specifičnost ovog naučnog skupa je u tome da imamo dve panel diskusije. Jedna panel diskusija se odnosi na ekonomske izazove koji nas očekuju i koji su sada već tu blizu nas zbog svih situacija koje trenutno imamo u svetu, dok se druga panel diskusija odnosi na digitalnu transformaciju poslovanja i izazove koje ona donosi, sa akcentom na upotrebu veštačke inteligencije” izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Nebojša Gvozdenović.

1 / 6 Foto: Subotica živi

Svečanoj proslavi i predavanjima prisustvovao je i Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević, koji je ovom prilikom izjavio da je Ekonomski fakultet jedna od najznačajnijih obrazovnih ali i privrednih institucija.

“Mi smo zajedno sa Ekonomskim fakultetom uokvirili kratke programe studiranja koji imaju za cilj da popune prazninu na tržištu rada u onom delu IT-ja koji se veoma razvija. Dakle, Vojvodina jeste sedište celog IT-ja za teritoriju Republike Srbije i upravo to i jeste jedan od vidova saradnje sa Ekonomskim fakultetom. Ono što jeste važno, mi zajedno pripremamo jedan evropski projekat koji ima za cilj otvaranje jednog centra za razvoj privrede i turizma upravo pri Ekonomskom fakultetu u Subotici i Ekonomski fakultet u Subotici jeste veoma važan ne samo za Suboticu ali posebno za Suboticu jer on generiše veliki broj studenata koji dolaze ovde, određen broj profesora i svakako jeste jedna od najznačajnijih ne samo obrazovnih nego i privrednih institucija i svakako partnera Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na teritoriji grada Subotice” izjavio je Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.