3 MUŠKA IMENA KOJA NOSE MOĆNU PORUKU: Daje se dečacima koji su ROĐENI DA BUDU POBEDNICI
Dečak, Foto: Profimedia

značenje imena

3 MUŠKA IMENA KOJA NOSE MOĆNU PORUKU: Daje se dečacima koji su ROĐENI DA BUDU POBEDNICI

Mnogi žele da njihova deca nose pobednički duh čak i kroz ime

Objavljeno:

Imena deci dajete mahom u zavisnosti sa kojim predznakom želite da se vaše dete kreće u životu.

Primera radi, mnogi žele da njihova deca nose pobednički duh čak i kroz ime. Ukoliko imate ideju da vaš sin nosi ime "pobednik", predlažemo vam tri primera u srpskom jeziku.

Damjan

Dečak
Dečakfoto: Profimedia

Poreklom je iz starogrčkog jezika i smatra se da potiče od grčkog imena Damianos, što potiče od imenice „damao“, što u bukvalnom prevodu znači – „pobednik“ i „ukrotitelj“. Ime Damjan ima i nežnije i duhovnije značenje, pa se smatra da je to „onaj koji je plemenit i velikodušan“; „onaj koji rado dariva i poklanja onima koji nemaju“ ili kao“ onaj koji je najveći dar svojim roditeljima“, piše Yumama.

Viktor

Ime Viktor dolazi od latinske reči koja znači „pobednik ili osvajač“. To je muško lično ime koje se koristi od drevnih rimskih vremena. U hrišćanskom tumačenju ime Viktor označava pobedu Isusa Hrista nad grehom i smrti.

Nikola

Ovo je jedno od najomiljenijih imena u Srbiji, ali i širom sveta. Roditelji često daju ovo ime detetu po svetitelju čiju slave slave, po Svetom Nikoli. Značenje ovog imena je snažno i moćno, a predstavlja „pobeda naroda“, „narod pobeđuje“ ili „pobednik naroda“. Nastalo od dve grčke reči – „nike“ što znači “pobeda” i „laos“ što podrazumeva „narod“. Skraćeno značenje je da je Nikola sinonim za neprikosnovenog pobednika.

Bonus video:

01:29

DECA TREBA DA SE VRATE U ŠKOLU, ALI... Psiholog tvrdi da je odluka o povrtatku na nastavu trebalo da bude nešto drugačija

(Espreso/ Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.