PROMENIĆE SE 3 GODIŠNJA DOBA, NIKAKO NE PERITE KOLA: Sa kišom stiže i ono zbog čega LUDE vozači!
Meteorolog Ivan Ristić, Foto: Kurir

meteorolog o prognozi

PROMENIĆE SE 3 GODIŠNJA DOBA, NIKAKO NE PERITE KOLA: Sa kišom stiže i ono zbog čega LUDE vozači!

Dodao je i da nas u narednih 48 sati očekuje nešto hladnije vreme u odnosu na prethodne dane

Objavljeno: 11:18h

Prljava kiša uslovljena peskom iz Sahare mogla bi da nas neprijatno iznenadi već danas.

Do kada bi oblak peska mogao da se zadrži, proveravala je novinarka Kurir TV Ivana Jovanović sa svojim sagovornikom, meteorologom Ivanom Ristićem.

- Pesak je već iznad nas, očekujemo početak kiše, već pada u okolini Beograda, sporadično i u centru. Tokom dana će biti više padavina, pa samim tim očekujemo i da se taj pesak nataloži. I sutra se očekuje da velika količina saharskog peska padne, tako da definitivno ne treba prati automobile - kaže Ristić.

Dodao je i da nas u narednih 48 sati očekuje nešto hladnije vreme u odnosu na prethodne dane.

02:41

NE PERITE KOLA U NAREDNA DVA DANA! S kišom stiže saharski pesak, pa menjamo TRI GODIŠNJA DOBA: Meteorolog otkrio kad će biti lepše

- Biće relativno sveže, povremeno sa kišom. Vetar će oslabiti, košava je duplo slabija nego juče, ali se sutra opet pojačava taj jugoistočni vetar. U sredu će doći do kratkotrajne stabilizacije vremena, s temperaturom do 25 stepeni. Ipak između srede i četvrtka stže novi hladni front, biće između 15 i 20 stepeni. Stabilizacija stiže od petka, a za vikend razvedravanje s temperaturom od 23 do 28 stepeni, pa ćemo nositi kratke rukave - otkrio je meteorolog.

Konaćno, prognozirao je i kada će napokon stići ono pravo letnje vreme u Srbiju.

- Sledećeg utorka stiže nova destabilizacija, s pojavom kiše, ali ostaće toplo do daljeg. Neće biti tropskih temperatura s više od 30 stepeni, a taj vazduh iz Arfike neće skoro do nas. Naznaka prvog toplog talasa je s početkom leta u trečoj dekati juna, kad će teperature preći iznad 30 stepeni - zaključio je Ristić.

04:13

ALERGIJE NISU SAMO DOSADA, MOGU DA BUDU OPASNE PO ŽIVOT! Šundić Vardić: Za vreme polenskih alergija, POVEĆAN JE BROJ SAMOUBISTAVA

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.