U Novom Sadu obeležen 9. maj - Dan pobede nad fašizmom
Foto: Grad Novi Sad

obeležen 9. maj

U Novom Sadu obeležen 9. maj - Dan pobede nad fašizmom

Vence na Spomen groblje položili su i pripadnici Vojske Srbije, gradske organizacije SUBNOR-a i rezervne starešine

Objavljeno:

U Novom Sadu polaganjem venaca na Spomen groblju obeležen 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je vence na Spomen groblje povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom zajedno sa delegacijom Gradskog odbora SUBNOR-a, Organizacijom Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i predstavnicima Vojske Srbije.

Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

- Danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, odajemo počast i sećamo se svih žrtava Drugog svetskog rata, i hrabrih boraca koji su dali živote u odbranu otadžbine, da bismo mi danas živeli u slobodni i miru. Naši heroji - oslobodioci nikada ne smeju da budu zaboravljeni. Negujući kulturu sećanja, mi oživljavamo njihovo herojstvo i kažemo im večno hvala. Na nama, i na budućim generacijama je da krvlju izvojevanu slobodu čuvamo, gradimo i branimo, u društvu u kojem negujemo ljubav, razumevanje i slobodarsku tradiciju naših hrabrih predaka – rekao je Milan Đurić.

1 / 8 Foto: Grad Novi Sad

Vence na Spomen groblje položili su i pripadnici Vojske Srbije, gradske organizacije SUBNOR-a i rezervne starešine, a Milovan Vujić iz SUBNOR-a naglasio je da danas obeležavamo Dan pobede, ali da je ta pobeda bila teško plaćena i pozvao je mlade generacije da ne zaboravljaju istoriju i sve one koji su život dali za našu slobodu.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.