RODITELJI, OBRATITE PAŽNJU: Povedite računa šta vaša DECA rade na INTERNETU, ovo su NAJBOLJE APLIKACIJE za NADZOR!
Dete sa telefonom, Foto: Profimedia

Parental Control

RODITELJI, OBRATITE PAŽNJU: Povedite računa šta vaša DECA rade na INTERNETU, ovo su NAJBOLJE APLIKACIJE za NADZOR!

Programeri koji prave aplikacije za roditeljski nadzor, svesni su uloge roditelja u ograničavanju, usmeravanju, nadgledanju i kontroli korišćenja telefona dece

Objavljeno:

Aplikacije roditeljskog nadzora možete koristiti kada ne postignete dogovor sa decom o načinu korišćenju interneta na računarima ili mobilnim telefonima. Ove aplikacije se nazivaju „Parental Control” i omogućavaju roditeljima da kontrolišu i nadgledaju kako njihova deca koriste telefone.

Internet je uzbudljivo ali i opasno mesto, nekada i kada mislite da znate šta radite desi se da uradite nešto nesmotreno, jer su vam na dohvat ruke različite infomacije i samo jedan klik može vas odvesti na pogrešan put. Dok pretražujete po internetu, lako možete postati žrtva sajber kriminala, a deca još lakše upadaju u takve zamke.

Sa napredkom tehnologije, nove generacije se u današnje vreme ozbiljno oslanjaju na internet za sve izazove koje im nameće život. Interent je pogodan za mlade koji su željni znanja. Putem računara, pametnih telefona, tableta imaju mogućnost pristupa informacijama koje su sfera njihovih interesovanja, ali ta dečija radoznalost mora biti usmerena na pravo i bezbedno mesto. Roditelji mogu da procene šta je dobro za njihovu decu i njima je poveren posao usmeravanja i kontrole šta njihova deca rade na internetu.

Deca na internetu / ilustracija
Deca na internetu / ilustracijafoto: Profimedia

Programeri koji prave aplikacije za roditeljski nadzor, svesni su uloge roditelja u ograničavanju, usmeravanju, nadgledanju i kontroli korišćenja telefona dece.

Kako bi pomogli roditeljima, navešćemo nekoliko dobrih aplikacija roditeljskog nadzora:

SecureTeen Parental Control

Ovo je besplatna aplikacija koja omogućava roditeljima da kontrolišu šta rade njihova deca na internetu, koje aplikacije koriste, koga pozivaju, ko njih poziva, s kim se dopisuju, gde se nalaze. Ova aplikacija vam dozvoljava da blokirate aktivnosti koje smatrate neprikladnim. Ukoliko želite da preuzmete ovu aplikaciju možete je preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infoweise.parentalcontrol.secureteen ili pristupanjem na adresu “cp.secureteen.com/login”.

Kids Place – Parental Control

Aplikacija Kids Place radi na principu „profila“, vi odredite šta vaše dete može da koristi i u skldu sa vašim odredbama napravite profil. Kada aktivirate profil dete će koristiti telefon onako kako ste vi podesili. Postoje definisani profili koje vi možete prilagoditi vašim željama, na primer koje stranice dete može posećivati, ograničeni pozivi i poruke. Prednost ove aplikacije je što nećete brinuti da li je vaše dete kupilo neku aplikaciju na Google Play prodavnici ili je preuzelo sadržaj sa interneta koji može biti virus ili neki uznemirujući sadržaj. Ova aplikacija roditeljskog nadzora se preporučuje roditeljima sa manjom decom i možete je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kiddoware.kidsplace

Screen Time Parental Control

Ova aplikacija pomaže roditeljima da odviknu ili da na vreme naviknu decu koliko će vremena moći da provedu na internetu. Roditelji u nekoliko koraka mogu odrediti vreme korišćenja neke aplikacije, na primer za jednu mogu podesiti vreme na 30 minuta, a za drugu aplikaciju 60 minuta. Uz pomoć ove aplikacije roditelji mogu odrediti da sve aplikacije budu nedostupne kada je vreme za spavanje, učenje, trening… Kada jednom podesite vreme korišćenja aplikacija koje želite, nećete morati to da radite svaki dan iznova jer aplikacija svakodnevno prepoznaje, na primer kada je vreme za spavanje i automatski će blokirati društvene mreže, igrice a ostaviti aplikacije koje ne ometaju pažnju.

Možete je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog linka:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.screentime.rc

Bonus video:

01:35

RODITELJI SU TEK NA PETOM MESTU KADA DECA ŽELE DA POTRAŽE SAVET! Kako nasilju i traumama stati na put: OVO JE SAVET STRUČNJAKA

(Espreso / pametnitelefoni.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.