OSMI MAJSKI DAN U ZNAKU JESENI: Kiša u većem delu Srbije, evo GDE će i KADA doći do RAZVEDRAVANJA!
Dete sa kišobranom / ilustracija, Foto: Beta/Dragan Gojić

OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRAN

OSMI MAJSKI DAN U ZNAKU JESENI: Kiša u većem delu Srbije, evo GDE će i KADA doći do RAZVEDRAVANJA!

U većem delu Srbije u utorak i sredu biće suvo, uz pojačanje jugoistočnog vetra

Objavljeno:

Vikend iza nas bio je sunčan, a jučerašnji dan doneo je i letnjih 28°C. Nažalost, od jutros je vreme nalik pravom jesenjem.

Naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje je tokom noći zahvatilo Vojvodinu, tokom jutra se proširilo na celu severnu Srbiju. U ovom času kiša sa pljuskovima pada širom Vojvodine, u Mačvi, u Beogradu, u Šumadiji, Pomoravlju, Podunavlju i u Braničevskom okrugu, a ovaj sistem premešta se dalje prema istoku i jugoistoku. Inače, ovaj sistem je posledica prodora hladnog fronta, uz pad temperature.

Istovremeno, u ostalim predelima Srbije je i dalje suvo, ali i toplo, jer se prodor hladnog fronta očekuje kasnije tokom dana.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 8°C u Vojvodini do 18°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 11°C. Sjenica meri 15°C, Zlatibor 12°C, a Sjenica 9°C.

Dakle, tokom dana hladni front nastaviće put prema ostalim predelima Srbije, uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, dok će u Vojvodini padavine prestati, uz delimično razvedravanje, pa će posle podne biti pretežno sunčano.

Hladni front usloviće i pojačan severozapadni vetar, ali i prodor svežije vazdušne mase sa severa, pa će maksimalna temperatura i danas biti niža u odnosu na vikend.

Kiša / ilustracija
Kiša / ilustracijafoto: Nenad Kostić

Maksimalna temperatura biće danas od 18 do 24°C, u Beogradu do 20°C.

Kasnije posle podne kiša će prestati i u ostalim predelima Srbije, izuzev na jugu Srbije.

Ovog jutra kiša i pljuskovi zahvatili su i Beograd, a temperatura je sa jutarnjih 16°C, opala na 11°C. Kiša u Beogradu padaće samo tokom prepodneva, dok se posle podne očekuje suvo, uz razvedravanje, ali uz pojačan severozapadni vetar.

U saobraćaju se preporučuje povećan oprez i da se vožnja prilagodi uslovima u saobraćaju, jer su zbog kiše putevi veoma mokri i klizavi, ponegde i uz veće zadržavanje vode.

U većem delu Srbije u utorak i sredu biće suvo, uz pojačanje jugoistočnog vetra.

Od četvrtka do kraja sedmice Srbija će biti pod snažnim uticajem ciklona sa Jadranskog mora, pa se očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a biće uslova i za obilnije padavine. Duvaće i veoma jaka košava, a povremeno se očekuju i olujni udari, dok će temperatura biti znatno niža od proseka za maj.

Bonus video:

04:13

ALERGIJE NISU SAMO DOSADA, MOGU DA BUDU OPASNE PO ŽIVOT! Šundić Vardić: Za vreme polenskih alergija, POVEĆAN JE BROJ SAMOUBISTAVA

(Espreso / Telegraf.rs, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.