Stiže prvi kruzer na novo međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici - BIENVENUE, VICTOR HUGO!
Foto: Sremska Mitrovica živi (arhiva)

SREMSKA MITROVICA

Stiže prvi kruzer na novo međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici - BIENVENUE, VICTOR HUGO!

Međunarodna putnička pristaništia povezuju ceo svet, turistima se približava kulturne i istorijske znamenitosti, a pristaništa povećavaju lokalne i ukupne prihode od nautičkog turizma

Objavljeno:

Dolaskom rečnog kruzera “Victor Hugo” počinje nautička sezona u mitrovačkom gradu na Savi.

Sremska Mitrovica je dobila međunarodno putničko pristanište i to na mestu gde su pre nekoliko decenija pristajali parobrodi. Sada će ovde pristajati rečni kruzeri, koji će i rečnim putem dovoditi turiste u ovaj grad bogate istorije i lepote. U sredu, 03. maja oko 22 časa, stiže prvi rečni kruzer na novootvoreno pristanište koji nosi naziv po Viktoru Igou, a turisti će sutradan, u četvrtak 04. maja, posetiti Sremsku Mitrovicu, te će povodom otvaranja nautičke turističke sezone biti organizovan svečani doček na mitrovačkom keju.

“Nepuna dva meseca nakon što smo otvorili međunarodno putničko pristanište stiže nam prvi rečni kruzer “Victor Hugo” sa oko 80 putnika. Ovo je prvi kruzer na našem pristaništu, kojim otvaramo nautičku sezonu. Investicija za otvaranje pristanište se već pokazala dobrom i korisnom, jer smo ušli u projekat “Zaplovimo Srbijom”, stoga bih se zahvalila Ministarstvu građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja i Agenciji za upravljanje lukama. Ovo je jedan od retkih kruzera koji može da plovi Savom jer ima plitak gaz, a dok nismo imali pristanište, brodovi su pristajali “na sidro”, a sada smo stvorili bolje uslove za pristajanje u našem gradu. Zbog toga što je ovo prvi kruzer, biće organizovan mali program dobrodošlice”, izjavila je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

1 / 9 Foto: Sremska Mitrovica živi (arhiva)

Međunarodna putnička pristaništia povezuju ceo svet, turistima se približava kulturne i istorijske znamenitosti, a pristaništa povećavaju lokalne i ukupne prihode od nautičkog turizma. Da podsetimo da je Agencija za upravljanje lukama raspisala javni poziv septembra 2022. za izbor operatera za obavljanje lučke delatnosti u Sremskoj Mitrovici, za šta je u novembru izabrano privredno društvo GEO-PROJEKT SM doo.

(Esprreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.