UBIJAO ZA TITA, A UMRO U BEDI: Odbio da URADI JEDNU STVAR, pa pobegao iz Jugoslavije... Ko je Karate Bob?
Tito, Foto: Profimedia

sudbina

UBIJAO ZA TITA, A UMRO U BEDI: Odbio da URADI JEDNU STVAR, pa pobegao iz Jugoslavije... Ko je Karate Bob?

Mitrić je dobio nadimak Karate Bob zbog vladanja ovom borilačkom veštinom

Objavljeno:

Slobodan Mitrić, poznatiji kao Karate Bob, bio je bivši tajni agent i špijun Josipa Broza Tita. Iz Jugoslavije je pobegao kad je odbio da izvrši jedno ubistvo. Preminuo je u Amsterdamu u novembru 2016. godine.

Mitrić je dobio nadimak Karate Bob zbog vladanja ovom borilačkom veštinom. U Holandiju je stigao 1973. godine, a za Božić je u Amsterdamu ubio trojicu Srba zbog čega je osuđen na 13 godina zatvora. Policija u Holandiji je navodila da su ubistva predstavljala obračun podzemlja, dok je Mitrić tvrdio da je reč o profesionalnom zadatku jednog tajnog agenta.

Nakon što je u Holandiji odležao zatvorsku kaznu nije se vratio u tadašnju Jugoslaviju jer je procenio da bi mogao da bude ubijen. U Amsterdamu je živeo pune 43 godine bez ikakvih prava jer je bio proglašen "nepoželjnim strancem". Tokom izdržavanja zatvorske kazne napisao je memoare koji su objavljeni pod naslovom "Titov tajni agent".

Potom je objavio još nekoliko intrigantnih naslova o podzemlju i poslovima tajnih službi. U knjizi je predstavljen kao jugoslovenski Džejms Bond. U njoj je objasnio kako je za potrebe jugoslovenske tajne službe likvidirao ljude u zemljama Istočnog bloka, Francuskoj, Švedskoj i Belgiji.

Bonus video:

03:31

I TITO I DRAŽA SU TRAŽILI DA SE SRBIJA BOMBARDUJE! Istoričar: Beograd nije slučajno rušen na Uskrs! Broz dogovorio NEDELJU PACOVA?

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.