EVO KAKO DA IZBEGNETE DA VAS MAJSTORI PREVARE: Doneće vam samo probleme i dodatno ulaganje, a uzimaju pare ovako
ilustracija, Foto: Espreso, Profimedia

obratite pažnju

EVO KAKO DA IZBEGNETE DA VAS MAJSTORI PREVARE: Doneće vam samo probleme i dodatno ulaganje, a uzimaju pare ovako

Iako na prvi pogled tako ne deluje, naše tržište preplavljeno je stolarijom različitog kvaliteta

Objavljeno:

Ma koliko nam se čini da je za zamenu stolarije dovoljno samo pozvati majstore, koji će začas posla uraditi posao, zapravo je vrlo lako doneti pogrešnu odluku zbog koje bismo posle mogli da se kajemo godinama.

Ukoliko ne pratite ove savete, može vam se desiti da pazarite nekvalitetnu stolariju koja će vam doneti lošu izolaciju (kako termo tako i zvučnu), krivljenje i produvavanje prozora, magljenje stakala, ali i spadanje prozora.

Pa da krenemo…

Iako na prvi pogled tako ne deluje, naše tržište preplavljeno je stolarijom različitog kvaliteta. Doduše, i kvalitetna PVC stolarija je prisutna u velikoj meri, ali sada o njoj nije reč.

Veliki je broj prodavaca koji jedva čekaju kupce koji nisu informisani i koji se zaleću da odmah kupe stolariju i reše taj veliki problem. PVC stolarija je sama po sebi sveobuhvatna reč koju mnogi zloupotrebljavaju predstavljajući je kao nešto što ona svakako nije. Posebno lepo i primamljivo zvuči uz reči kao što su: “akcija”, “veliko sniženje”, i sl. Kad tako nešto vidite – zaobiđite u širokom luku.

PVC stolarija
foto: Printscreen

Oni baš čekaju takve kupce, jer je lako manipulisati informacIjama i izostaviti mnoštvo važnih stavki, na osnovu kojih nećete odmah prepoznati da vam neko “uvaljuje” PVC stolariju sumnjivog kvaliteta. Tako ćete čuti da je “petokomorna PVC stolarija vrhunac nemačke tehnologije” i da je “to odlično rešenje ako želite da uživate u vašem stanu, kući ili poslovnom prostoru”. Jednostavno, kod ovakvih prodavaca nećete imati mogućnost da birate stakla koja vama zaista odgovaraju, jer će pokušati da vas ubede da su “standardna stakla baš za vas i obezbeđuju maksimalnu izolaciju”. Takođe, vrlo vešto će preskočiti da pomenu okove, jer “zaboga, ko još spominje okove kod PVC stolarije, a kamoli da ih ugrađuje?”.

- Ovakvih priča smo se naslušali iz razloga što se priličan procenat naših klijenata opredeljuje za nas, jer između ostalog služimo da ispravljamo sve greške koje drugi prodavci itekako rado koriste – poručuju iz kompanije koja se bavi ugradnjom kvalitetne PVC stolarije.

Ono što nikako ne bi trebalo da uradite, jeste da se opredelite za polovnu stolariju. A pogotovo da ne uzmete u obzir koja vrsta je u pitanju: PVC, ALU, drvena... U ovom slučaju možete da budete apsolutno sigurni da ćete odmah, čim majstori odu, imati probleme. To je jednako kao da svi kupujemo odeću u univerzalnoj veličini. Jednostavno, polovna stolarija uopšte neće odgovarati većini otvora na vašem objektu, a čak i da nađete vrlo umešnog majstora, “krpljenje rupa” će vas i te kako dodatno koštati.

Nešto manja greška jeste da pazarite kinesku PVC stolariju na buvljoj pijaci ili da se odlučite i za bilo koju drugu stolariju nepoznatog brenda. U suštini, što manje znate o stolariji koju birate, to je gore po vas. Morate da uzmete u obzir kakav je PVC profil, važno je da imate mogućnost da birate boje, kvake, tip stakala, i naravno, okove. Jednostavno, to su sve detalji koji su krucijalni prilikom izbora stolarije.

Takođe, poslednja, ali nimalo manje važna stavka svakako je – garancija! Kada menjate stolariju, nikako ne smete sebi da dozvolite da se oslonite “na reč” prodavca kog vidite sada i nikad više. Ovo je zaista tako! U slučaju da imate probleme sa stolarijom, taj prodavac vam se neće nikad više javiti, a i da se kojim slučajem prevari i podigne slušalicu, sa lakoćom će vas uveriti da “koliko sutra dolazi kod vas i da je sve sređeno”. Iskustva prevarenih kupaca, koji su uzeli stolariju bez garancije, pokazuju da ih nikada više nećete videti. A i što biste, kad on vama zapravo ništa nije dužan?

Nadamo se da nakon čitanja ovog teksta možete sa lakoćom prepoznati lošu i napraviti pravi izbor i odabrati dobru i kvalitetnu PVC stolariju.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.