Prednosti smrznutog povrća
Foto: Andrei Rahalski / Alamy / Alamy / Profimedia

brza i jednostavna priprema zdravih obroka

Prednosti smrznutog povrća

Za razliku od svežeg povrća, izborom smrznutog ne morate voditi računa o tome koliko je dana prošlo od kada ste ga kupili ili koliko je vremena bilo skladišteno na pijaci ili u marketu

Objavljeno:

Povrće igra ključnu ulogu u održavanju zdrave ishrane i optimalnog zdravlja. Svakodnevna konzumacija povrća ima mnoge blagodeti za telo, koje se ogledaju u boljem fizičkom i mentalnom zdravlju, kao i u prevenciji raznih bolesti.

Jedna od najvećih prednosti povrća je visok nutritivni sadržaj. Povrće je bogato vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima koji su ključni za normalno funkcionisanje organizma.

Vlakna iz povrća pomažu u varenju, regulaciji nivoa šećera u krvi i smanjenju holesterola. Vitamini i minerali podržavaju zdravu funkciju srca, kostiju, očiju i imunog sistema. Antioksidansi, koji se nalaze u spanaću, šargarepi i drugim vrstama povrća, mogu smanjiti rizik od mnogih hroničnih bolesti kao što su srčana oboljenja i dijabetes.

Povrće takođe može biti ključna komponenta u prevenciji gojaznosti. Često je niskokalorično, bogato vlaknima i vodom, što može pomoći u održavanju zdrave telesne mase. Takođe, konzumacija povrća može pomoći u održavanju osećaja sitosti, što može smanjiti unos visokokaloričnih grickalica i grickalica sa visokim sadržajem masti i šećera.

Zato se povrće u ishrani upotrebljava od najdavnijih vremena. Iako je današnjica dosta drugačija i tempo života ubrzaniji, potreba za unosom različitih vrsta povrća se nije promenila.

Međutim, svakodnevnica nam ostavlja sve manje vremena i prostora za dužu pripremu zdravih obroka, pa posežemo za raznim načinima koji nam omogućavaju brže i jednostavnije kuvanje.

Zbog toga profesionalni kuvari, domaćice i svi oni koji vode računa o zdravoj ishrani upotrebljavaju smrznuto povrće koje, u odnosu na sveže kupljeno ili ubrano, zahteva manje vremena za pripremu.

Jedna od prednosti smrznutog povrća jeste i ta što je lako dostupno, odnosno može se naći u svim hipermarketima, marketima i manjim prodavnicama. Kupci mogu birati između jedne vrste povrća ili mešavina pakovanih u veće ili manje kese ili kutije.

Takođe, smrznuto povrće je dostupno tokom sva četiri godišnja doba, a nakon što se jednom odledi ne menja mu se tekstura ni ukus.

Pozitivna strana zamrznutih proizvoda je i zadržavanje hranjive vrednosti. Za razliku od svežeg povrća, izborom smrznutog ne morate voditi računa o tome koliko je dana prošlo od kada ste ga kupili ili koliko je vremena bilo skladišteno na pijaci ili u marketu.

U odnosu na sveže, upotreba smrznutog povrća ima i praktičniju stranu. Ono ne zahteva nikakvo pranje, čišćenje i seckanje. Zbog toga značajno štedi vreme i omoguća vam da sami brzo i lako pripremite zdrav obrok po svojoj želji.

Čuvanje nekoliko pakovanja smrznutog povrća u zamrzivaču praktičnije je od svakodnevne brige hoće li sveže povrće propasti ukoliko ga odmah ne spremite. Za razliku od svežeg, koje nakon dugog stajanja u neadekvatnoj ambalaži počinje da truli, smrznuto povrće je uvek tu da zadovolji sve vaše potrebe za zdravom i ukusnom ishranom.

Smrznuto povrće je u trenutku zamrzavanja bogatije nutrijentima u odnosu na sveže kupljeno.

Jedna od glavnih predrasuda kada je zamrznuto povrće u pitanju jeste da je ono lošijeg kvaliteta u odnosu na sveže. To nije tačno. Onog momenta kada se ubere, ono počinje da truli i zato je važno da bude ubrano na vrhuncu kvaliteta hranjivih materija.

Baš kao što se u trenutku zamrzavanja od povrća sačuva ono najbolje, tako i kompanija Frikom već decenijama čuva samo najbolje za svoje potrošače. Frikom smrzuta povrća su pripremljena i iseckana na savršene komadiće, spremna za vašu omiljenu kuvanu ili pečenu hranu. Zahvaljujući dužem roku trajanja u odnosu na sveže povrće, možete kupiti više Frikom proizvoda koje ćete čuvati u zamrzivaču i koristiti po potrebi. Na ovaj način ćete smanjiti količinu bacanja hrane, uštedeti vreme i novac.

Na raspolaganju vam je širok izbor kvalitetnih proizvoda, od graška, spanaća, žute/zelene boranije do mešavine povrća- carska mešavina, ruska salata, zlatna mešavina, kinoa mešavina, mediteranska mešavina itd.

Dakle, koji god zdravi obrok poželite da pripremite sastojke ćete naći u raznovrsnom Frikomovom asortimanu. Uvek možete imati pri ruci svoju omiljenu kombinaciju povrća i brzo je pretvoriti u zdrav i ukusan obrok.

S obzirom na to da se Frikomovo smrznuto povrće obrađuje u roku od nekoliko sati nakon branja, sve hranjive materije i vitamini ostaju sačuvani. Zbog toga se Frikomovo smrznuto povrće već pola veka na tržištu izdvaja po vrhunskom kvalitetu i nutritivnim svojstvima.

Zato sa Frikomovim smrznutim povrćem nema greške. Možete biti sigurni da svojim najdražima pripremate samo najbolje iz prirode. Uz Frikom proizvode, zdrava, ukusna i raznovrsna ishrana nikada nije bila jednostavnija i pristupačnija.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.