SUTRA SVEŽIJE I SA PADAVINAMA U OVIM DELOVIMA SRBIJE: Objavljena prognoza do kraja NEDELJE, evo šta nam SE SPREMA
Kiša, Foto: Stefan Stojanović

vreme

SUTRA SVEŽIJE I SA PADAVINAMA U OVIM DELOVIMA SRBIJE: Objavljena prognoza do kraja NEDELJE, evo šta nam SE SPREMA

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni, na severu i istoku povremeno i jak, a na planinama istočne Srbije i sa olujnim udarima

Objavljeno:

U Srbiji će sutra pre podne biti pretežno oblačno i malo svežije, ujutru na zapadu i jugu, a tokom prepodneva i sredinom dana i u većini ostalih predela mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Posle podne se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Samo će na zapadu Vojvodine i u Negotinskoj Кrajini biti promenljivo oblačno i suvo tokom celog dana.

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni, na severu i istoku povremeno i jak, a na planinama istočne Srbije i sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura će se kretati od pet do 10 stepeni, najviša dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

Vetar
Vetarfoto: Beta / Dragan Gojić

U Beogradu će pre podne i sredinom dana biti pretežno oblačno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima a posle podne postepeno razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Jutarnja temperatura će biti oko osam stepeni, najviša dnevna oko 15 stepeni Celzijusa. U Srbiji će narednih dana biti postepeno toplije, od petka u većini mesta od 20 do 22 stepena. U četvrtak i petak će biti pretežno sunčano posle podne uz promenljivu oblačnost. U subotu novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koje će prvo zahvatiti severne predele Srbije.

Kiša
Kišafoto: Nenad Kostić

U nedelju, a posebno početkom sledeće sedmice, zadržaće se i dalje nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom i uslovima za lokalno veću količinu padavina u ponedeljak i utorak.

Biometeorološka prognoza za sredu, 25. april 2023.

Hroničnim bolesnicima i meteoropatama se savetuje oprez usled očekivanih biometeoroloških prilika. Najizraženije tegobe mogu osetititi astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i pospanosti. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.