U SUBOTU BESPLATNA TURISTIČKA TURA U SREMSKOJ MITROVICI - prijavite se i upoznajte SREM OD PRAISTORIJE DO DANAS
Sremska Mitrovica živi, Foto: Sremska Mitrovica živi

požurite

U SUBOTU BESPLATNA TURISTIČKA TURA U SREMSKOJ MITROVICI - prijavite se i upoznajte SREM OD PRAISTORIJE DO DANAS

Ova kulturna institucija čuva od zaborava bogato kulturno-istorijsko nasleđe Srema, stoga dođite da saznate kako je ovaj region izgledao i šta se sve u njemu dešavalo od praistorije do današnjih dana

Objavljeno:

Kao što je i najavljeno Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica organizuje besplatnu turističku turu i u aprilu. Svi zainteresovani mogu da u subotu, 29. aprila od 11 časova. Ovog puta, turisti i Mitrovčani će moći da se upoznaju sa lepotama, blagom i misterijama Muzeja Srema. Ova kulturna institucija čuva od zaborava bogato kulturno-istorijsko nasleđe Srema, stoga dođite da saznate kako je ovaj region izgledao i šta se sve u njemu dešavalo od praistorije do današnjih dana.

Program ovomesečne ture podrazumeva okupljanje na Trgu Svetog Stefana ispred Hrama Svetog Dimitrija u 10.55 odakle počinje obilazak kuće Bajića, zgrade Muzeja sa antičkom postavkom i lapidarijumom. Posle toga će prisutni prošetati Ulicom Vuka Karadžića do druge muzejske zgrade, u vreme Austrougarske korišćene kao sud, tada znane kao Sudbeni stol, gde će kustosi predstaviti istoriju od Srednjeg veka na ovamo.

Svako može da se prijavi i bude deo ove zanimljive i edukativne ture i to putem mejl adrese turistorgsm@yahoo.com ili putem broja telefona 022 618275 ili ličnim dolaskom u Turistički-info centar na uglu Masarikove ulice i Gradskog parka radnim danima od 7 do 17 časova. Vodič je Ivana Macurić, a tura će trajati oko jedan čas i 15 minuta. Broj mesta je ograničen, ali svako je dobrodošao da se prijavi i istraži jedinstvenu istoriju Srema.

1 / 7 Foto: Sremska Mitrovica živi

Da podsetimo, Turistička organizacija Sremske Mitrovice pokrenula je inicijativu “Upoznaj Sremsku Mitrovicu - doživi Sremsku Mitrovicu” u okviru koje će svake poslednje subote u mesecu organizovati tematske ture kroz grad, a kako je rekla Ivana Macurić iz ove organizacije cilj je promocija znamenitosti i lepota grada, ali i lokalnih vodiča: “Turistička organizacija Sremske Mitrovice je u saradnji sa turističkim vodičima sa teritorije Grada pokrenula inicijativu “Upoznaj Sremsku Mitrovicu - doživi Sremsku Mitrovicu” u okviru koje će tokom 2023. godine biće održano deset besplatnih tura. Cilj nam je da promovišemo turističke atrakcije grada, da promovišemo naše lokalne vodiče i da pružimo našim građanima jedan vid zabave i kulturnog dešavanja. Ture će se održavati svake poslednje subote u mesecu. Sva obaveštenja u vezi sa početkom i trajanjima tura, oblizak, kao i ko će biti vodič možete dobiti u našoj Turističkoj organizaciji grada, kao i putem naših društvenih mreža”, rekla Macurić je za Sremska Mitrovica živi.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.