Nikola je još jedno dete koje je dobilo pomoć - invalidska kolica  koja mu omogućavaju olakšanu svakodnevicu (FOTO)
Foto: Facebook / Čepom do osmeha

čepom do osmeha

Nikola je još jedno dete koje je dobilo pomoć - invalidska kolica koja mu omogućavaju olakšanu svakodnevicu (FOTO)

Nikola Jeličić je petnaesto dete od početka akcije "Čepom do osmeha", a četvrto od početka 2017. godine, kome je uručena neophodna pomoć - elektromotorna invalidska kolica
Objavljeno:

Za njega smo obezbedili elektomotorna invalidska kolica, čija je vrednost oko 300.000,00 dinara, iliti oko 10 tona plastičnih čepova, navode u saopštenju organizatori akcije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sama akcija nastala je 2012. godine na inicijativu diplomiranog ekologa Vanje Petković koja je tokom svojih studija došla na ideju o reciklaži plastičnih čepova, koja vodi ka zaštiti životne sredine, ali i buđenju svesti građana, prvenstveno dece.

Akcija ima krajnje humanitarni karakter, a sredstva obezbeđena reciklažom usmerena su na decu sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju.

Sredstva od skupljenih čepova koriste se za kupovinu specijalno izrađenih pomagala koja im omogućavaju olakšanu svakodnevicu.

Udruženje na samom početku osnivanja brojalo je nekolicinu ljudi koji su se odlučili na ovaj korak i razumeli značaj ovakvog pionirskog rada. Danas je ova akcija najmasovnija na Balkanu po broju volontera, koja nesebično obavlja ovu misiju, a to je - dečji osmeh.

Do kraja godine će još osmoro dece dobiti neku vrstu pomagala - zato, ne bacajmo čep, jer ta mala stvar oslikava osmeh na licu, poručuju organizatori.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.