VUK NE SEDI SAMOSTALNO, NE PUZI, NE USPRAVLJA SE: Pomozimo ovom NASMEJANOM I HRABROM MALIŠANU! (FOTO)
Vuk Janković, Foto: Budi human

1330 NA 3030

VUK NE SEDI SAMOSTALNO, NE PUZI, NE USPRAVLJA SE: Pomozimo ovom NASMEJANOM I HRABROM MALIŠANU! (FOTO)

Vuk redovno vežba sa fizioterapeutom i ide na hidroterapije

Objavljeno:

Vuk je nasmejan i hrabar dečak, koji je prevremeno rođen 2021. godine u 35-oj nedelji usled pucanja vodenjaka. Na rođenju jе dobio ocenu 9 i činilo se da je sve u redu.

Kada je imao dve nedelje urađen je ultrazvuk glave i ustanovljeno je krvarenje prvog stepena, ali se nakon praćenja stanja krvarenje povuklo.

Prvi pregled kod fizijatra imao je sa nepuna tri meseca kada je primećeno da više okreće glavu u jednu stranu. Tom prilikom mu je ustanovljen tortikolis, vrlo izražen hipertonus ekstremiteta i postavljene su dijagnoze: Dystonia, non specificata G249 i Plagiocephalia Q673.

Kasnije su ustanovljene i dijagnoze: Insufficientia evolutionis physiologicae alia R628, Disordines evolutionis specifici mixti F83, a po nalazu psihologa i potreba za posmatranje zbog sumnje na druge bolesti ili stanja Z038. Na EEG pregledu ustanovljena je disfunkcionalost u određenim regijama mozga, između ostalog i u frontalnom delu koji je zadužen za motoriku, voljne procese, senzornu obradu.

Takođe, defektolog je utvrdio da Vuk ima neintegrisane primarne reflekse koji u velikoj meri usporavaju razvoj i mogu da naprave velike probleme kada poraste.

Vuk redovno vežba sa fizioterapeutom i ide na hidroterapije. Međutim, napredak se odvija veoma sporo i ima značajno kašnjenje u razvoju, zbog čega ne sedi samostalno, ne puzi, ne uspravlja se. Izgovorio je svoje prve reči, ali mu je za pravilan izgovor potrebna i pomoć logopeda.

Roditelji su do sada sve tretmane i vežbe finansirali sami, ali kako su potrebni dodatni troškovi koji prevazilaze njihove mogućnosti, oni apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu.

Sredstva su neophodna za kineziterapije, radne i fizikalne terapije, logopedske tretmane, terapiju hranjenja, defektološke tretmane i senzornu integraciju, hidroterapije, specijalističke preglede, ortopedska pomagala, lekove, obuku za BDA terapije i banjsko lečenje.

Za Vukovu bolju budućnost! Budimo humani!

Vuk Janković
foto: Budi human

Pomozimo Vuku!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468112-95

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Vuk Janković
foto: Budi human

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468083-85

IBAN:

RS35160600000146808385

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.