JOŠ ĆEMO ČEKATI NA POVRATAK PRAVOG PROLEĆA: Evo kada se očekuje STABILIZACIJA VREMENA i porast TEMPERATURE!
Proleće, Foto: Filip Plavčić

VREMENSKA PROGNOZA

JOŠ ĆEMO ČEKATI NA POVRATAK PRAVOG PROLEĆA: Evo kada se očekuje STABILIZACIJA VREMENA i porast TEMPERATURE!

Iako će vreme biti veoma promenljivo, maksimalne temperature biće uglavnom oko prosečnih vrednosti za ovo sredinu aprila

Objavljeno:

Posle kratkotrajne stabilizacije vremena, već od noći ka petku sledi novo pogoršanje vremena, a veoma promenljvo vreme potrajaće tokom i posle vaskršnjih praznika.

Današnji danje pravi prolećni, a maksimalna temperatura u većem delu Srbije kreće se od 18 do 24°C. Jugoistočni vetar je u pojačanju i tokom večeri u košavskom području biće jak.

Srbija će u petak, tokom vikenda i početkom sledeće sedmice biti pod uticajem ciklona sa Jadranskog mora, koji će se potom premeštata i preko našeg područja.

Kiša u Beogradu
Kiša u Beogradufoto: Aleksandra Čolić

Ovaj ciklon doneće Srbiji kišu, ali i pljuskove sa grmljavinom.

Iako će vreme biti veoma promenljivo, maksimalne temperature biće uglavnom oko prosečnih vrednosti za ovo sredinu aprila i krataće se uglavnom od 14 do 20°C, a u petak u Bačkoj i u Sremu malo svežije.

Od sredine sledeće sedmice Srbija će biti pod uticajem visinskog ciklona, pa će se tokom većeg dela sledeće sedmice nastaviti kišovito, ali i nešto svežije vreme, povremeno i sa pljuskovima sa grmljavinom.

Prema trenutnim prognozama, stabilizacija vremena očekuje se od 22. aprila. Usledilo bi suvo vreme, uz postepeni porast temperatura, maksimalne temperature u početku kretale bi se oko 20 stepeni ili koji stepen iznad. Za sada je još uvek rano da se precizira koliko bi stabilizacija potrajala, ali svakako da će vreme od tog data poprimiti karakterisike pravog prolećnog.

Bonus video:

02:34

TREBA LI DA SE PLAŠIMO CRVENIH KIŠA? Sagovornici Kurir televizije: Ovako se možete zaštititi od KANCEROGENIH PM čestica u vazduhu

(Espreso / Telegraf.rs, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.