DA VAM SRCE PUKNE: Mala Tamara (10) izgubila bitku sa opakom bolešću, TUGA DO NEBA
Tamara Prokić, Foto: Privatna arhiva

tragedija

DA VAM SRCE PUKNE: Mala Tamara (10) izgubila bitku sa opakom bolešću, TUGA DO NEBA

Ogromna tuga zadesila je porodicu Prokić

Objavljeno: 19:58h

Roditelji Tamare Prokić (10) objavili su danas srceparajuću vest da je njihova devojčica preminula.

"Dragi naši,

Naša Taša je nakon bezpoštedne i nadljudske borbe otišla na zasluženi odmor, na neko lepše i bolje mesto od ovoga sveta. Konačno je našla svoj mir, koji je više nego zaslužila pre svega svojom dobrim srcem Tacika, zauvek si sa nama i mi sa tobom. Volimo te !" objavljeno je na Facebook profilu Nebojše Prokića.

Tamara Prokić (10) je bila zdravo, aktivno i veselo dete prepuno energije sve do početka 2021. godine kada roditelji primećuju da ima problem sa desnim stopalom. Nakon par nedelja Tamara je počela da uvija nogu prilikom hoda, a zatim i da ne koristi intenzivno desnu ruku. Taj simptom je možda postojao i ranije, ali je ona levoruka od rođenja, te nije koristila desnu ruku koliko levu da bi roditelji primetili promenu.

Odvedena je na detaljne analize i dijagnostiku misleći da je reč o problemu sa mišićima ali nakon što se Tamara požalila da ne može da pomera prste na ruci roditelji shvataju da se radi o neurološkom problemu.

MR koji je urađen već narednog jutra pokazao je da je u pitanju maligni karcinom na moždanom stablu, agresivnitumor punog naziva Diffuse Intrinsic Pontine Glioma (DIPG). Prvo mišljenje je bilo da je tumor neoperabilan i da treba primeniti lečenje zračenjem. Ali, nakon drugog pregleda i obzirom na veliku progresiju u kratkom vremenskom intervalu, zaključeno je da je tumor unilateralan i predložena je hitna operacija kako bi se otklonio pritisak koji je tumor vršio na moždano stablo, veliki i mali mozak, a ujedno i da se uzme uzorak tumorskog tkiva za PH analizu.

Posle visokorizične operacije koja je trajala više od 5 sati, prva informacija je bila da je operacija prošla dobro, da je uklonjen veći deo tumorskog tkiva, ali da je deo tumora ostao u donjem delu. Tumorsko tkivo je poslato na PH analize u kliničku laboratoriju, gde je Giloblastom IV stepena potvrđen kao sumnjiv i najverovatniji.

Pošto lečenje u tom trenutku u našoj zemlji nije dalo željenje rezultate, bilo je potrebno da Tamara što pre ode na lečenje inovativnim lekom koji se može nabaviti samo u inostranstvu.

Tamarina želja da se izbori sa opakom bolešću bila je ogromna, ali nažalost devojčica je preminula.

Redakcija Espresa izražava okromno saučešće porodici.

Bonus video:

02:14

DECA SVE ČEŠĆE IMAJU ZDRAVSTVENE PROBLEME I TO ZBOG OVOGA ! Stručnjaci otkrili jedini način kako da sprečite najgore bolesti

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.