ČUDO NEVIĐENO ZA MEŠTANE SRPSKOG SELA: O potezu Jeftovića se priča danima, ovo NEMA NI U VEĆIM GRADOVIMA! (FOTO)
Foto: RINA

eko-turizam

ČUDO NEVIĐENO ZA MEŠTANE SRPSKOG SELA: O potezu Jeftovića se priča danima, ovo NEMA NI U VEĆIM GRADOVIMA! (FOTO)

"Jako je isplativo, ekonomično i stavlja zaštitu životne sredine na prvo mesto"

Objavljeno:

Da su električni automobili budućnost čovečanstva sve je izvesnije. Mnogo je onih koji se odlučuju da uštede novac ali i smanje zagađenja prelazeći na automobile koji idu na struju. Ono što je najvažnije jeste kako napuniti svog četverotočkaša i dok mnogi gradovi u Srbiji još uvek nemaju instalirane punjače, jedno selo na padinama Suvobora moglo bi da im posluži za primer. Verovali ili ne, u malim Leušićima u domaćinstvu koje se bavi eko-turizmom ugrađen je prvi punjač na gornjomilanovčkoj teritoriji.

Punjač za električni automobil
Punjač za električni automobilfoto: RINA

- Desilo se to da je par gostiju došlo sa električnim vozilima, i zatražili su običan kabal kako bi napunili svoja vozila. Mi smo onda rekli zašto ne dati tu novu mogućnost da napune vozila, borave kod nas, ručaju i dalje nastave put. A da je to bio pun pogodak potvrđuje i podatak da su za kratko vreme smeštajni kapaciteti rasprodati nekoliko meseci unapred. Praktično smo do početka jula popunjeni skroz, mahom su u pitanju gosti iz inostranstva. To su Madjarska, Poljska, to su ljudi koji su se odmah javili i bukirali smeptaj kad su videli da smo postavili električne punjače, izjavio je za RINU Zoran Jeftović iz etno-sela u Leušićima.

Zoran Jeftović
Zoran Jeftovićfoto: RINA

Električni punjač postavljen u živopisnom srpskom selu spada u red sporijih punjača, što Jeftovićima potpuno odgovara. Stručnjaci za ove uredjaje kažu da će ovakvih aparata biti sve više.

- Ideja je da do 2030. godine svi veliki evropski proizvođači prestanu sa proizvodnjom dizel i benzinskih motora i da predju na elektro pogon. Pa će ovi punjači postati deo naše svakodnevice. Za sada je to kod nas još uvek sporije prihvaćeno u odnosu na Evropu, ali sve veći broj zahteva pristiže i samim tim mreža se sve više širi. Tako da kroz par godina to će i kod nas biti uobičajna stvar ne samo u gradu već i na selu, kaže Bojan Mijušković iz kompanije koja se bavi ugradnjom punjača za elektro vozila.

1 / 5 Foto: RINA

Za vozače električnih automobila koji preko autoputa Miloš Veliki krenu put Crne Gore, ova lokacija bila je pravo iznenađenje, jer uz tu saobraćajnicu ovakvih punjača nema ni u jednom većem gradu.

- Samo da je punjača malo više, električni automobil je za svaku porodicu. Kod nas je još uvek ta mreža elektro punjača slaba, a daje mnoge pogodnosti. Jako je isplativo, ekonomično i stavlja zaštitu životne sredine na prvo mesto - kaže jedan od vozača električnog vozila kog smo zatekli u Leušićima.

04:23

OVO JE NAJBOLJI AUTOMOBIL 2023. GODINE! Ovakav Pežo još niste videli, VANSERIJSKA MAŠINA! A ovaj električni Opel mu je za petama v

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.