NEPOZNATI BUDISTA OPRAO MI JE NOGE ZA 8. MART: Imala sam najluđI provod Dana žena ikad! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

da ne poveruješ

NEPOZNATI BUDISTA OPRAO MI JE NOGE ZA 8. MART: Imala sam najluđI provod Dana žena ikad! (FOTO) (VIDEO)

Nepoznati budista prao mi je noge u LAVORU usred Beograda, pred gomilom ljudi. Kako? Zašto?
Objavljeno: 23:18h

Na današnji dan cela Srbija, ali i mnoge druge zemlje obeležavaju Dan žena - praznik (kako se u narodu kaže) lepšeg i nežnijeg pola.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Da ne dužim o istorijatu istog - već ste uveliko imali prilike da čujete o čemu se radi, a i sumnjam da ste neupućeni - već da odmah pređem na stvar.

Ruže, slatkiši, odlazak u bioskop, pozorište ili večere, uobičajeni su kada su u pitanju ovakve prilike, ali danas sam doživela nešto sasvim novo i strano, nešto sa čime se nikada u životu nisam susrela.

foto: Filip Plavčić

Nepoznati budista prao mi je noge u LAVORU usred Beograda, pred gomilom ljudi. Kako? Zašto?

U centru za kulturnu dekontaminaciju, Angažovani budisti Beograda danas su organizovali poseban poklon za dame - akciju pod nazivom "Operimo ženama noge za 8. mart".

foto: Filip Plavčić

U velikoj prostoriji, prvo što me je iznenadilo bio je sam broj pristalica ženskog roda. Bilo ih je mnogo, a godine su varirale - od ranih dvadesetih pa do kasnih pedesetih.

U centru tri muškarca, koji kleče i peru im noge. Na trenutak sam bila u blagom šoku - prvo, nikada nisam videla ovakav prizor, a drugo - svima je ovo bilo nešto normalno, kao da se dešava svakog dana.

foto: Filip Plavčić

Stala sam u red i vrlo brzo obratio mi se jedan budista:

- Izvolite, priđite. Izujte se i budite skroz opušteni. Ovde nema mesta negativnoj energiji - ljubazno je rekao uz osmeh.

foto: Filip Plavčić

Doneo je lavor s vodom i ubacila sam stopala. Pošto je primetio da sam ukočena, ponovio mi je da se opustim.

- Ovako se pokazuje jedna velika stvar. Odaje se počast ženama, ali na potpuno drugačiji način. Muškarci moraju da sklone svoj ego, i budu kavaljeri - objašnjavao mi je budista koji mi je prao noge, Vladan Velimirović i nastavio:

foto: Filip Plavčić

- Dok ja ovo radim, vi morate da zamislite nešto loše što vam je muškarac radio. Tešku uspomenu, nešto čime vas je povredio. Na taj način, ovako ćemo to sprati i biće vam mnogo lakše.

Dok sam sedela i slušala čoveka, shvatala sam da mi zapravo cela priča zaista prija.

foto: Filip Plavčić

Nisam zamišljala nikakve muškarce, ali sam bila dosta opuštenija.

- Ovaj ritual se takođe posmatra kao vrsta izvinjenja muškog roda ženskom. Kao potčinjeni, muškarac je taj koji se izvinjava zbog sramoćenja ženskog tela, takozvanog "body shame-ovanja" - objasnio je.

Ceo postupak trajao je desetak minuta. Obrisao mi je stopala, naklonio mi se i pozdravio uz poziv da dođem ponovo.

I, da vam kažem - možda i dođem. Iskustvo uopšte nije loše, energija je fantastična, a i da se ne lažemo - gde naći sad frajera koji će vam prati noge?

(D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.