POSTOJI OPASNOST OD POPLAVA? Vodostaji na rekama u PORASTU, oglasio se direktor RHMZ-a
Jugoslav Nikolić, Foto: Printscreen/RTS

pitanje je

POSTOJI OPASNOST OD POPLAVA? Vodostaji na rekama u PORASTU, oglasio se direktor RHMZ-a

Vodostaj Save je u porastu sa tendencijom porasta danas, zatim stagnacije i manjeg opadanja

Objavljeno:

Zbog obilnih padavina u Srbiji porasli su vodostaji na rekama i postoji šansa da se neke reke izliju, kaže za Kurir prof.dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a.

- Vodostaji su trenutno iznad redovne odbrane na Južnoj Moravi kod Mojsinja, na Veternici i na Jablanici, zatim na Mlavi, kao i na banatskim vodotocima Tamišu, Brzavi i Neri, bez mogućnosti izlivanja. Oprez za vikend i početak sledeće nedelje zbog postepenog otapanja snega - kaže on.

A i juče su na sajtu RHMZ-a stajale informacije o stanju na našim najvećim rekama. Tamo stoji da je vodostaj Dunava u porastu sa tendencijom porasta naredna tri dana, zatim stagnacije. Vodostaj Tise je u porastu sa tendencijom porasta naredna četiri dana.

Vodostaj Save je u porastu sa tendencijom porasta danas, zatim stagnacije i manjeg opadanja. Vodostaj Velike Morave je u porastu sa tendencijom porasta danas, zatim stagnacije i manjeg opadanja. Vodostaji na Dunavu, Savi i Tisi su u domenu srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu srednje niskih vrednosti za ovo doba godine, piše na sajtu RHMZ-a.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.