ŠKOLA U SREMSKOJ MITROVICI DOBILA STATUS EKO-ŠKOLE: Važna edukacija najmlađih o životnoj sredini (FOTO/VIDEO)
Eko-škola, Foto: Sremska Mitrovica živi

OD MALIH NOGU SE UČE

ŠKOLA U SREMSKOJ MITROVICI DOBILA STATUS EKO-ŠKOLE: Važna edukacija najmlađih o životnoj sredini (FOTO/VIDEO)

U okviru škole funkcioniše i sekcija “Mali ekolozi” koja kroz sten projekte u nastavi razvija svest o ekologiji

Objavljeno:

U nastojanju da se podigne svest o značaju zaštite životne sredinje kod dece i mladih, Osnovna škola “Slobodan Bajić Paja” je pokrenula niz malih i velikih akcija koje imaju za cilj da mladima ukažu i obrazuju ih o važnosti ekologije. Od ove godine, ova škola u Sremskoj Mitrovici ima i status eko-škole. Zajedno su to proslavili učenici i učitelji i nastavnici, koji su i otkrili o čemu je zarpavo reč.

Sremska Mitrovica živi
foto: Sremska Mitrovica živi

“Od ove godine naša škola je uvrštena u eko-škole kao jedina eko-škola u našem gradu, jer je okružena zelenim pojasom, šumicom i drvećem, udaljena je od frekventnih puteva i nalazi se u neposrednoj blizini parka koji je pored Atletskog stadiona. Eko-škole uključuju podizanje svesti o klimatskim promenama, očuvanju flore i faune, uticaj otpada, značaj reciklaže, efikasno korišćenje energije, kao i globalne posledice naših ličnih postupaka. Svi ovi projekti ne bi mogli da se realizuju bez stalne i dobre saradnje sa lokalnom samoupravom Grada Sremska Mitrovica, Kancelarijom za mlade, koji zaista podržavaju sve naše ideje i trude se da nam pomognu”, rekla je za Marija Han, direktorica ove škole za Sremska Mitrovica živi.

1 / 5 Foto: Sremska Mitrovica živi

U okviru škole funkcioniše i sekcija “Mali ekolozi” koja kroz sten projekte u nastavi razvija svest o ekologiji. U okviru ove eko-škole, u školskom dvorištu su postavljene kućice za ptice, kućice za korisne insekte, kao i ekološke poruke koje su ispisane na drveću u našem školskom dvorištu. Tokom narednog meseca, 22. aprila, na Dan planete zemlje, u školi će se održati eko-debata, gde će učenici imati priliku da brane i istražuju svoje stavove o zaštiti životne sredine.

“Mi smo krenuli sa konkretnim akcijama uređenja školskog dvorišta, svake godine smo obnavljali ukrasno bilje u našem okruženju, postavljali smo i kućice za ptičice u saradnji sa našim roditeljima. koji su nam svesrdno pomogli, a deca su na časovima likovne kulture to oslikavali. To je jedna međupredmetna kompetencija i saradnja roditelja sa školom i lokalnom samoupravom i hvala im svima na saradnji i na druženju jer kroz igru puno naučimo i lepše i prijatnije je i nama, i deci i roditeljima sa kojima imamo divnu saradnju. Radićemo i dalje na tome da deci bude što ugodnije, lepše i bezbrižnije detinjstvo”, dodala je učiteljica Marijana Ješić.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.