NOVOVAROŠANI SE IZNENADILI PRIZOROM: Vreme "poludelo", godišnja doba se smenjivala u jednom danu
Sneg, Foto: Espreso

neverovatno

NOVOVAROŠANI SE IZNENADILI PRIZOROM: Vreme "poludelo", godišnja doba se smenjivala u jednom danu

Poseban oprez preproručuje se zbog veoma jakog severozadnog vetra

Objavljeno:

Današnje vreme iznenadilo je građane širom Srbije. Dok su jedni u neverici posmatrali smenu nekoliko godišnjih doba i peščanu oluju, drugi su uživali u zimskoj idili.

Meštane Nove Varoši dočekao je sneg, a na tlu je počeo da se stvara beli pokrivač iako kalendar pokazuje da nam je stiglo proleće.

Podsetimo, u Srbiji će do kraja dana biti promenljivo oblačno sa pljuskovima kiše, susnežice, krupe i snega. Ponegde se očekuje i grmljavina.

Kiša
Kišafoto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

Nešto pre 17 sati na području zapadnog Srema i na jugu Banata zabeležen je pljusak kiše, snega i krupe, praćen grmljavinom, a ovaj grmljavinski sistem kreće se ka jugoistoku. Atmsfera je danas veoma nestabilna, pa se dešavaju burniji atmosferski procesi, uobičajeni za letnji deo godine. Temperatura u višim slojevima atmosfera je veoma niska.

Poseban oprez preproručuje se zbog veoma jakog severozadnog vetra, povremeno sa olujnim udarima i preko 75 kilometara na čas. Jak i olujni vetar podiže prašinu i zemljište sa oranica, pa je na putevima duž njih vidljivost smanjena, na pojedinim deonicama i na manje od 10 metara.

Nažalost, danas je već došlo do stravičnog lančanog sudara kod Subotice, a glavni krivac je olujni vetar koji podiže prašinu, pa vožnju treba prilagoditi vremenskim uslovima i na prvom mestu preporučuje se smanjena brzina kretanja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.