"55.000 EVRA KOŠTA JEDAN DEČIJI ŽIVOT": Mala Anica hitno mora na operaciju, roditelji OČAJNI mole za POMOĆ!
Anica Trajkovski, Foto: Budi human, Privatna arhiva

1454 NA 3030

"55.000 EVRA KOŠTA JEDAN DEČIJI ŽIVOT": Mala Anica hitno mora na operaciju, roditelji OČAJNI mole za POMOĆ!

Roditelji nisu odustali od borbe da svom detetu nađu lek, te su nastavili sa konsultacijama

Objavljeno:

Zbog učestalih glavobolja, trnjenja leve polovine lica, potiljačnog dela glave, leve ruke i noge, početkom 2022. godine kada je imala i jednu krizu svesti, a nakon hospitalizacije i obavljenih specijalističkih pregleda na kojima je uočena tumorska promena na mozgu Anici je ustanovljena dijagnoza: dobroćudni tumor mozga (Dg. D33 Neoplasma benigna cerebri et systematis nervosi ceniralis, partium aliorum).

Aničina mama Jasmina, za portal Espreso ispričala je u kojoj se meri njeno detinjstvo, ali i život porodice promenio nakon saznanja da devojčica boluje od teške bolesti.

Tog majskog dana prošle godine Anici je pozlilo u školi. Anica se pre toga mnogo puta žalila na jake glavobolje ali smo mislili da je to uobičajena glavobolja koja će proći. Nakon tog dana kada je Anici pozlilo u školi mi odlazimo na preglede u bolnici u Pančevu, a zatim i u Beogradu gde saznajemo da Anica ima benigni tumor na mozgu. Nama se tada srušio ceo svet u trenu.

Anica Trajkovski
foto: Privatna arhiva

Anica je lečena na Klinici za neurohirurgiju KCS kao i na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“, a u toku hospitalizacije urađena je kontrolna dijagnostika radi praćenja tumorske lezije koja je ukazala na promene i usled kojih je indikovana biopsija.

Bili smo na Institutu za majku i dete u Beogradu kao i na klinici za neurohirurgiju u Beogradu gde su Anici rađeni pregledi, skeneri, magnetne rezonance gde bih nakon svake nama rekli da leka nema, operacije nema jer je tumor na nepristupačnom mestu za operaciju ili bilo kakvo lečenje. Tumor je u srednjem mozgu i moždanom mostu te lekari saopštavaju da je operacija visoko rizična.

Roditelji su uz konsultaciju neurohirurga pronašli kliniku u inostranstvu koja bi Anicu primila na lečenje i apeluju na sve ljude dobre volje da im pomognu svojim donacijama kako bi prikupili neophodna sredstva za nastavak lečenja u inostranstvu.

Uz pomoć neurohirurga dr Ljubodraga Minića saznajemo da nam je jedina nada klinika koja se nalazi u Turskoj. Operacija i svi propratni pregledi su izuzetno skupi i potrebno je 55 000 € da naše dete ozdravi. Toliko košta jedan dečiji život, nažalost. Mi smo uz pomoć dobrih i humanih ljudi koji su samoinicijativno organizovali događaje za Aničino lečenje prikupili oko 11.000 evra ali nam je potrebno još mnogo do našeg cilja. Ovom prilikom bih zamolila sve dobre ljude da pomognu koliko mogu, vaše malo nama znači mnogo i život i radost moje devojčice će ponovo vratiti stari sjaj, zaključila je zabrinuta majka.

Anica Trajkovski
foto: Privatna arhiva

Sredstva su potrebna za troškove lečenja u inostranstvu, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Anicu! Budimo humani!

Pomozimo Anici!

UPIŠI 1454 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001614978-71

Uplatom na devizni račun: 160-6000001616335-74

IBAN: RS35160600000161633574

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.