PREDRAG JE UMESTO ŽENE UZEO PORODILJSKO ODSUSTVO: Ovaj hrabri tata je otkrio KAKO SE SNALAZI! (FOTO)
Predrag Crvenković, Foto: Kurir TV

SJAJNO

PREDRAG JE UMESTO ŽENE UZEO PORODILJSKO ODSUSTVO: Ovaj hrabri tata je otkrio KAKO SE SNALAZI! (FOTO)

Da je porodiljsko odsustvo i za očeve, smatra i većina građana

Objavljeno:

Tate u Srbiji imaju pravo i mogućnost da koriste odsustvo sa posla radi nege deteta, međutim, mali broj njih koristi ovo pravo. Dok se pojedini očevi teško snalaze sa decom, Predrag je jedan od onih koji se odlično snašao.

Naime, Predrag Crvenković je za Kurir TV, otkrio kako provodi dane sa bebom. On već mesec dana brine o detetu i kako kaže, za ovo je saznao preko interneta, a supruga ga je podržala u tome. Strah nije postojao.

"Trenutno smo sad u fazi učenja hodanja i, ovaj, on je dete koje jede sve, što mi je olakšalo posao, nije uopšte zahtevan što se tiče hrane, ali svakako smo se vezali ja i Žika. Mislim, on se Žika...ali ja ga, Žika mu tepam, a on je inače Vidić mali", priča Predrag.

Organizacija oko deteta mu ne pada teško, a dok vreme dok njegov sinčić spava, koristi da odmori.

Predrag Crvenković
foto: Kurir TV

"Pustimo mamu i da se odmori i ona pusti tatu da se tata odmori, tako da eto" - dodaje ovaj otac.

Da je porodiljsko odsustvo i za očeve, smatra i većina građana.

Broj očeva koji koriste "porodiljsko odsustvo" povećava se svake godine, ali je to povećanje neznatno. Nekoliko je razloga za to - očevi nisu upoznati da im je ta mogućnost dostupna, ali i oni koji su upoznati ne koriste to pravo često iz zbog kulturološkim obrascima koji u našoj zemlji preovlađuju, a po kojima je majka ta koja je odgovorna za brigu o detetu.

Bolovanje radi nege deteta najviše su koristili očevi u Beogradu - 127, zatim u Novom Sadu - 34, Nišu - 18, Novom Pazaru - 12, Кragujevcu - 9.

"Kada je u pitanju starosna struktura, najviše očeva koji su tokom 2022. godine koristili ova prava bilo je u dobu od 36 do 40 godina i od 31 do 35 godina"- kažu za Euronews Srbija u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju.

Bonus video:

02:07

PREDRAG JE UZEO PORODILJSKO UMESTO ŽENE I EVO KAKO MU JE! On je jedan od 373 očeva koje su iskoristile ovo zakonsko pravo

(Espreso / Kurir TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.