Mario Tikvicki - VETERINA JE MOJ POZIV!
Foto: Subotica živi

veterina kao životni poziv

Mario Tikvicki - VETERINA JE MOJ POZIV!

Pitali smo Maria šta bi poručio budućim veterinarima i svima koji planiraju da se bave ovim poslom

Objavljeno: 21:53h

Koji je vaš životni poziv kada je karijera u pitanju? Mnogi ljudi ga tokom svog života nikada ni ne otkriju dok ipak, za neke je to od malih nogu kristalno jasno. Jedan takav slučaj je i kod mladog Subotičanina, Tikvicki Marija, koji je svoj životni poziv pronašao u veterini i konstantnom usavršavanju koje ide rame uz rame sa veterinom. Ljubav prema životinjama nasledio je kako kaže od svog oca, koji je i sam veterinar i osnivač jedne od najuspešnijih veterinarskih stanica u Subotici ali i šire - Veterinarska stanica “Veterinar”. Ovo je njegova priča!

“Ja obično kažem da sam veterinom počeo da se bavim čim sam se rodio. Tu neku ljubav prema životinjama sam nasledio od svog oca i praktično od cele moje porodice. Moj otac je i sam veterinar i 1992. godine je otvorio svoju privatnu praksu, tako da praktično moja braća, sestre i ja se od malih nogu susrećemo sa veterinom i naše detinjstvo je bilo nezamislivo bez i naših životinja ali i životinja koje je lečio moj otac. On je i moj uzor i praktično mi je pružio sav pogled na svet, ne samo na životinje i veterinu. Kada sam bio u srednjoj školi, tada sam konkretno odlučio da ću da upišem Veterinarski fakultet. Tako je i bilo. Veterinu sam završio u Novom Sadu i svakog dana se trudim da usavršavam i unapređujem ono što je započeto. Da bi bio veterinar, prvenstveno moraš da voliš životinje ali čak ni tada nije dovoljna samo ljubav. Veterina je ustvari takva profesija gde jednostavno svakodnevno moraš da se edukuješ, da učiš nove stvari, da napreduješ. Mene veterina onda čini zadovoljnim i jednostavno nikad nije ni dosadno ni monotono. Ja jednostavno kada vidim zadovoljnog vlasnika kućnog ljubimca, njegovu reakciju kada vidi da smo uspeli izlečiti njegovog ljubimca ili smo ga izvukli iz nekog teškog stanja, kada vidim tu neku sreću i zadovoljstvo, e to je ustvari ono što mene drži da se ja bavim ovim poslom” objašnjava Mario.

Subotica
foto: Subotica živi

Pitali smo Maria šta bi poručio budućim veterinarima i svima koji planiraju da se bave ovim poslom.

1 / 6 Foto: Subotica živi

“Budućim veterinarima i svima onima koji planiraju da za svoj životni poziv izaberu veterinarsku medicinu, poručio bi im da puno uče i da jednostavno imaju strpljenja. U današnjem svetu nema stagniranja. Ako ne napreduješ, znači da nazaduješ” izjavio je Mario Tikvicki, veterinar specijalista, za Subotica živi.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.