JEO HLEBA I KISELO MLEKO, ZAREK'O SE DA ĆE BITI NEKO: Student je napisao pesmu o Bogoljubu Kariću...
Foto: Dado Đilas

NA poklon

JEO HLEBA I KISELO MLEKO, ZAREK'O SE DA ĆE BITI NEKO: Student je napisao pesmu o Bogoljubu Kariću...

- Pevala je kuća stara, sedamnaestog januara - počinje pesmica...
Objavljeno:

- Dragi Dragan Karić koji je juče pored 4 lekara 8 inženjera i 12 ekonomista, pravnika i profesora postao član PSS BK, inspirisan prijemom pokreta u Pokret Snaga Srbije napisao je pesmu za mene i poslao danas rukovodstvu Pokreta Snaga Srbije BK sa željom da mi proslede - napisao je Bogoljub Karić na svom Fejsbuk profilu odmah pored svoje objavljene fotografije sa Džejmijem Foksom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako je objasnio, reč je o mladom studentu koji je napisao pesmu, a koja se prema Karićevom mišljenju znatno istakao među mnogim pismima, komenatarima, porukama...

- Nismo u krvnom srodstvu pošto ima prezime Karić, ali što kaže moja majka Danica, Mati Angelina, svi ljudi koji se rode od Boga i dobri su oni su porodica i ako ih nije rodila ista majka. - napisao je on i u daljem nastavku objavio tu pesmicu:

BOGOLJUB Pevala je kuća stara, Sedamnaestog januara. Rodilo se dete što ne zna za grance Od oca Janićija i majke Danice. Spavao na slamarici, radio u polju, Al’ je uvek imao viziju i volju. U grudima hrabro srce bije Nema posla kog radio nije. Jeo hleba i kiselo mleko, Zareko se da će biti neko! Ni od koga on pomoć ne trazi, Pa počinje s poslom u svojoj garazi. Niko njemu gazda biti neće, Pa otvara prvo preduzće. Onda školu, fabrike i banku, Zatim časnu političku stranku. Boj se bio u izbornom blatu, Narod bira zelenu salatu. Zlotvori se uplašiše te njegove slave, Pa smišljaju način da mu dodju glave. Prošao je kroz strašnu golgotu, Proteraše srpskog patriotu. Uslugu mu učiniše samo, Jer on se snašao i tamo, Sva mu tamo otvoriše vrata, Pa izgradi milione kvadrata. Ovde nije bilo zakona ni suda, Proklet bio svaki srpski juda Ovog časnog čoveka da pljuje, Ali pravda uvek pobedjuje. Ostvarilo se ono što je dugo snio, Pa vraća se jači nego što je bio, Da pomogne narodu, pokaze sta zna, i da spase ono što se spasti da. Da zaposli ljude, voće da se sadi, Da pokrene privredu, gradove da gradi. Da pokrene Srbiju, da pokrene sela, ‘mesto njega govore sva njegova dela. Učinio stotine je čuda, Jer sposobni snalaze se svuda. Da je više sličnih da se rode Takvi treba Srbiju da vode. Da izvede Srbe sad na put prav, Dobrodoš’o Bogoljube, da si živ i zdrav! (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.