DOKTORKA DAVIDOVIĆ OTKRILA KOJI DEO TELA NAJMANJE STARI: Nije koža u pitanju, podelila je i 1 SAVET za SVE
Kristina Davidović, Foto: Printscreen/Youtube/In Production Official

STRUČNJAK

DOKTORKA DAVIDOVIĆ OTKRILA KOJI DEO TELA NAJMANJE STARI: Nije koža u pitanju, podelila je i 1 SAVET za SVE

Već posle 25. godine počinje da pada tonus mišića i kože

Objavljeno: 17:39h

Starenje je prirodan proces na koji ne možemo na prirodan način u velikoj meri da utičemo, odn. možemo barem delimično, zdravom ishranom i adekvatnim negovanjem, na primer.

Poznato je takođe da se starenjem menja koštana struktura lobanje, ali se postavlja pitanje u kojoj meri to utiče na promene našeg lica. Upravo se na tu temu, gostujući na Prvoj osvnrula doktorka za estetsku hirurgiju, Kristina Davidović.

"To je neka filozofija života i anatomsko-morfološka odlika svih ljudi. Ono što mi insistiramo u poslednjih nekoliko godina da estetska medicina i njeni doktori nisu puki punjači obora. Da bi osoba izgledala prirodno i skladno, jeste da shvatimo anatomiju i morfologiju starenja", istakla je dr Davidović na samom početku.

Starenje, Bore, Nega kože
foto: Profimedia

Kako je ona dodala, mi ne starimo samo na nivou kože, možda tu čak i najmanje. Međutim, naši unutrašnji delovi glave, kao što su kosti, mišići i ligamenti, stare znatno brže nego naša koža.

"Mi zapravo gubimo volumen u koštanom tkivu. Kost se istanjuje, pogotovo na onim mestima gde su najaktivniji mišići, poput očnih jabučica. Mišići onda padaju zajedno sa ligamentima i žene brže stare u regionu oko usta", objasnila je ona.

Pa tako, kao jedno od rešenja, danas pored zatezanja kože lica, radi se i zatezanje ligamenata i mišićnog tkiva. Već posle 25. godine počinje da pada tonus mišića i kože, a postoji nekoliko načina na koje možemo sve to da sprečimo. Kako je istakla dr Davidović prva stvar je zdrav život. Važno je koliko spavamo, šta jedemo, da li se izlažemo sunčevim štetnim zracima, toksičnim materijama...

Ruka, Pege, Bore
foto: Profimedia

"Zaštitini faktor treba da koristimo tokom čitave godine, faktor zaštite 50 svaki put kada izlazimo iz kuće, dosta tečnosti i dovoljno sna je prvi korak ka anti-ejdžingu", savetovala je dr Davidović za kraj.

(Espreso/MONDO)

01:37

NAJMANJE 5 GODINA MLAĐE NAKON OVIH TRETMANA! Dr Tamara Todorović objasnila kako da zaustavimo i usporimo STARENJE


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.