PREDSEDNIK AMG ALEKSANDAR RODIĆ: Istraživačko novinarstvo ispravlja društvene nepravde!
Foto: Kurir

mediji kao društveni korektiv

PREDSEDNIK AMG ALEKSANDAR RODIĆ: Istraživačko novinarstvo ispravlja društvene nepravde!

- Izuzetno sam ponosan na činjenicu da su novinari Njuzvik Srbija deo ovog sjajnog istraživačkog tima najrespektabilnijih listova iz Evrope - rekao je on
Objavljeno:

Najuticajniji evropski mediji stigli su u Srbiju kao gosti Adria Media Grupe i magazina Njuzvik Srbija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Najbolji sa najboljima razmenili su iskustva i dogovorili nastavak saradnje sa ciljem jačanja istraživačkog novinarstva. Najbolje evropske novinare iz nemačkog Špigla, španskog El Munda, italijanskog Lespresa, francuskog Mediaparta pozdravio je ispred Adria Media Grupe predsednik kompanije Aleksandar Rodić.

- Izuzetno sam ponosan na činjenicu da su novinari Njuzvik Srbija deo ovog sjajnog istraživačkog tima najrespektabilnijih listova iz Evrope. Naše učešće u Europan Investigative Cooperation je važno, jer mediji moraju biti društveni korektiv u slučajevima kada institucije nisu u stanju ili ne žele da reaguju na društvene probleme. Zato se, verujem, često i kaže da istraživačko novinarstvo predstavlja grubu skicu istorijskih dešavanja. Mislim da je ovaj susret prava prilika da se dogovori zajednički rad na istraživanju novih tema od međunarodnog značaja, rekao je Rodić i zaključio:

- Smatram da je istraživačko novinarstvo vrhunac umeća, najsloženiji oblik novinarstva i znam da je vama koji se njime bavite potrebno više truda, veštine ali i spremnost na rizike. Nadam se da će u Srbiji biti više novinara istraživača, jer ta vrsta novinarstva pre svega pomaže otkrivanje informacija koje neko krije od javnosti i samim tim omogućava ispravljanje društvenih nepravdi, naglasio je predsednik Adrija Medija Grupe Rodić.

Novinari Njuzvik Srbija razmenjuju informacije i zajednički rade na istraživačkim pričama sa najuglednijim evropskim medijima. Želja da se dođe do istine i da se ona objavi i dalje će biti motiv lista Njuzvik Srbija koji je jedan od vodećih brendova Adria Medija Grupe.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.