MALA LUNA BOLUJE OD CEREBRALNE PARALIZE: Govor joj je otežan, ne može samostalno da sedi, UJEDINIMO se i POMOZIMO!
Luna Pilipović, Foto: Budi human

budi human

MALA LUNA BOLUJE OD CEREBRALNE PARALIZE: Govor joj je otežan, ne može samostalno da sedi, UJEDINIMO se i POMOZIMO!

Luna koristi levu ruku, i to stegnutih šakica, jer zbog oštećenja ima posledice zbog kojih ne može samostalno da sedi, hoda, puzi, a i govor joj je otežan

Objavljeno:

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Lunu Pilipović (2016).

Luna je prevremeno rođena beba u dvadeset i devetoj nedelji, bila je teška samo 1370 grama i 47cm dugačka, sa ocenom 4/6. Imala je drugi stepen krvarenja na mozgu, što je ostavilo posledice. Zbog nedostatka i gubitka bele mase na mozgu, Luna ima problem sa motorikom u sva četiri ekstremiteta. Dijagnostifikovana joj je cerebralna paraliza.

Luna Pilipović, Budi human
Luna Pilipović, Budi humanfoto: Budi human

Luna koristi levu ruku, i to stegnutih šakica, jer zbog oštećenja ima posledice zbog kojih ne može samostalno da sedi, hoda, puzi, a i govor joj je otežan. Neophodna joj je stalna terapija sa fizijatrom, banjsko lečenje, operacija rizotomija koja bi joj omogućila lakši život, zatim ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, kao i sredstva za putne troškove i smeštaj zbog odlaska na operaciju i redovne kontrole u inostranstvu.

Luna je slatka mala, uvek nasmejana devojčica, a veliki borac. Uvek uporna i pored svih problema koje ima, ima želju da kao i njeni vršnjaci sedi, trči, skače, puzi i igra se sa još lepšim osmehom na licu.

Za Lunino razigrano detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Luni!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.