RODITELJI NA NAJVEĆIM MUKAMA ZBOG 8. MARTA? Jednom tati preselo zbog poklona za RAZREDNU pa ŽESTOKO ODBRUSIO! FOTO
Učiteljica, Foto: Profiemedia

žustra rasprava

RODITELJI NA NAJVEĆIM MUKAMA ZBOG 8. MARTA? Jednom tati preselo zbog poklona za RAZREDNU pa ŽESTOKO ODBRUSIO! FOTO

Komentari na ovu njegovu poruku samo su se nizali

Objavljeno:

Na društvenim mrežama se povela rasprava oko sakupljanja novca za 8. mart za razredne i vaspitačice.

Svake godine veliki broj roditelja đaka ili dece koja idu u vrtić sakupljaju novac za 8. mart kako bi se kupio poklon za učiteljice, nastavnice, profesorke ili vaspitačice.

Ovakva "tradicija" mnogim roditeljima smeta, a na društvenim mrežama objavljena je poruka koju je poslao jedan otac, a na osnovu koje može da se zaključi da je izgubio živce sakupljajući novac za poklone. "Ja sam mislio ovako. Da svi udružimo sredstva u jednoj banci i primamo platu na istom mestu, i onda da podignemo stambeni kredit i kupimo dve garnisere (garsonjere) - jednu za direktorku, a drugu za razrednu. To će svakako da im ostane večna uspomena na nas i mi ćemo narednih 30 godina biti vezani jedni za druge. Možemo da pitamo i decu šta misle o tome, a možda nema potrebe, složićete se. Molim vas da iznesete svoje predloge", naveo je roditelj i izazvao buru na društvenim mrežama.

Komentari na ovu njegovu poruku samo su se nizali. "Car! Samo kad sam dočekala da se izvučem iz tih roditeljskih grupa i roditeljskih sastanaka, to je ozbiljno uticalo na moju psihičku stabilnost", "I po buket cveća svakoj kad budete nosili ključeve od stana", "Za svaki 8. mart iste rasprave. Ne mogu da shvatim da nekome znači razlika između 200 i 300 dinara. Za (u našem slučaju) učiteljicu koja ti čuva nešto najvrednije što imaš u životu", "To što vi ne možete da shvatite ne menja činjenicu da postoje roditelji kojima je 200 dinara tog dana možda i previše", samo su neki od komentara.

Da ima i roditelja koji veoma ozbiljno shvataju da treba da se sakuplja novac za učiteljice, nastavnice, profesorke i vaspitačice pokazala je majka koja je poruku isto objavila na Viber grupi. Njena poruka objavljena je na Tviteru. Majka je napisala da roditelji treba da daju minimum 10 evra, a ko može i 20.

Pored količine novca koju traži, pažnju privlači i to da navodi da ima popust u jednom podgoričkom butiku. Na osnovu ove poruke može da se zaključi da se novac ne skuplja samo u Srbiji već i u Crnoj Gori. "Drage mame, ova grupa je sastavljena kako bi sakupili sredstva za kupovinu poklona za 8. mart našoj dragoj razrednoj. Uzevši u obzir da nije svako u prilici da odvoji postavićemo minimum od 10 evra i ko može 20. Sredstva će biti kod mene jer sam obezbedila popust u jednom poznatom podgoričkom butiku. Ali o tome više reči za par dana. Uglavnom poklon će biti uručen sa spiskom i ko je u njemu učestvovao", napisala je majka.

I njena poruka izazvala je lavinu komentara na Tviteru. "20 evra? Nek je 20 đaka... Imaš juga, a možda i nekog punta da kupiš", "Ovo je spisak za peticu", "Ova čoveče kao onaj Tinder Swindler", "Poznati podgorički butik zvani - ugradiću se makar 50%", "Mi koji smo skupljali po 70 dinara i opet neki nisu hteli", "Nosite ljudima poklon koji će vas zaboraviti dan posle mature", "300 evra... Dobro se živi razredna", pisali su korisnici društvene mreže.

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.