RODIĆE BEBU U 63 GODINI: Pazarka će postati nova rekorderka Srbije!
Foto: Thinkstock

SVAKA ČAST!

RODIĆE BEBU U 63 GODINI: Pazarka će postati nova rekorderka Srbije!

Ova Novopazarka pod budnim je okom lekara koji, s obzirom na njenu životnu dob, ništa ne žele da prepuste slučaju. Ona je trenutno u četvrtom mesecu rizične trudnoće
Objavljeno: 16:36h

Žena iz Novog Pazara koja održava trudnoću u GAK “Višegradska“ kada se za pet meseci porodi, biće nova srpska rekorderka jer će postati majka u 63. godini.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ova Novopazarka pod budnim je okom lekara koji, s obzirom na njenu životnu dob, ništa ne žele da prepuste slučaju. Ona je trenutno u četvrtom mesecu rizične trudnoće.

Prof. dr Eliana Greljić, načelnik Odeljenja za vantelesnu oplodnju GAK “Narodni front“, kaže da je današnjim medicinskim metodama tzv. asistirane reprodukcije moguće doći do začeća u bilo kojoj životnoj dobi, ali da se postavlja pitanje koliko je to zdravo za organizam žene.

U ovoj vili 12 godina se odlučivalo o sudbini Srbije. Sad je propala ruina! Ušli smo unutra i zatekli PAKAO! (FOTO) (VIDEO)

Medicinski je moguće da žena zatrudni u šezdesetim godinama, ali samo sa doniranim ćelijama dobrovoljnog davaoca, zato što on u tom periodu nema više jajnih ćelija. U svakom slučaju, to je veoma riskantno za zdravlje trudnice.

Mnogi smatraju da rađanje u tim godinama nije humano prema detetu koje biološka majka neće moći da podrži zbog kasnije starosti i životnog veka. Upravo zbog toga većina zemalja je ograničila vantelesnu oplodnju do 45. godine. Gotovo da je nemoguće da neko u tim godinama zatrudni prirodnim putem, ali recimo da u slučaju da jeste, to bi bilo pravo čudo prirode. Trudnoća i porođaj su napor za organizam, pa se preporučuje da mlađe žene već u dvadesetim godinama rađaju decu – objašnjava ona.

(Espreso.co.rs / Sandžak.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.