"PRVA NEDELJA MARTA BITI KRITIČNA ZA PLANETU"! Meteorolog Ristić upozorio: "Napravila se RUPA od 300 kilometara"
Ivan Ristić, Foto: Printscreen/RTS

NIJE ZANEMARLJIVO

"PRVA NEDELJA MARTA BITI KRITIČNA ZA PLANETU"! Meteorolog Ristić upozorio: "Napravila se RUPA od 300 kilometara"

On se osvrnuo na zemljotres u Čileu 1960. godine

Objavljeno: 11:11h

Meteorolog Ivan Ristić i koordinatorka za pripreme za nesreće i delovanje u nesrećama Crvenog krsta Srbije Sanja Drezgić-Ostojić istakli su da takva tragedija kakva je pogodila oblast Kahramanmaraš u Turskoj i Siriju nije zapamćena u skorijoj istoriji.

- Ovo se nije desilo u skorijoj istoriji. Ovo nije zanemarljivo. Sve preko pet rihtera imali smo svega deset u poslednjih 100 godina. Napravila se rupa dugačka 300 kilometara. Zemljotres koji oko osam Rihtera napravio je tu veličinu - kaže meteorolog Ivan Ristić.

1 / 4 Foto: Printscreen/Twitter/@ArthurM40330824

On se osvrnuo na zemljotres u Čileu 1960. godine kada je zabeležena jačina 9,5 Rihtera i koji je i napravio liniju dugačku 1.500 kilometara.

- U Čileu je bio najjači 1960. godine i napravio je liniju od 1.500 km i tada smo videli da smo u problemu. Tada smo shvatili da ta nauka o zemljotresima nije tako jednostavna i da postoje sile i kretanja ispod zemlje koje utiču na to. Očigledno je da postoje još uvek ta kretanja i cela ta linija je aktivna, zemljotresi se i dalje dešavaju - kaže meteorolog Ristić za Kurir.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.