PREMINUO DRAGAN ŽIVADINOVIĆ!
Smrt, Foto: Profimedia

tuga

PREMINUO DRAGAN ŽIVADINOVIĆ!

Vest o smrti objavljena je na njegovom Fejsbuk profilu i zatekla je sve njegove prijatelje u neverici

Objavljeno: 22:37h

Nišlije sa opraštaju na društvenim mrežama od Dragana Živadinovića (64) – Sente, poznatog boksera niškog Radničkog i jednog od najuspešnijih niških boksera svih vremena.

Vest o Sentinoj smrti objavljena je na njegovom Fejsbuk profilu i zatekla je sve njegove prijatelje u neverici.

Senta je bio ne samo veliki bokser nego i ljudska gromada a svoje srce, veliko kao planina pokazao je 2016. godine kada je ponudio je na prodaju medalju osvojenu na prvenstvu Evrope u Torinu 1987. godine kako bi pomogao odlazak na lečenje mladog, tada osamnaestogodišnjeg džudiste iz Niša Igora Nurkića koji je oboleo od leukemije.

Bokser
Bokserfoto: Profimedia

Senta se u Italiji te godine okitio bronzanom medaljom i postao najuspešniji bokser iz Niša svih vremena tako da to odličje za njega ima poseban značaj.

- Meni je ta medalja omogućila bezbrižnu starost, donela mi je nacionalno sportsko priznanje i nacionalnu penziju pa želim da sada uz pomoć nje doprinesem lečenju mladog sportiste. Igora ne poznajem lično ali znam njegove roditelje. Kada sam pročitao u "Blicu" da je oboleo i da je potrebno mnogo novca za odlazak na lečenje, došao sam odmah na ovu ideju - ispričao je tada, 2016. godine Senta koji je svojevremeno bio najbolji bokser svih vremena u nekadašnjoj Jugoslaviji u "papir" kategoriji.

Senta je tada pozivao donatore da se priključe humanitarnoj akciji.

- Voleo bih da se nađe kupac koji voli sport i kome će značiti da ima u posedu jednu ovakvu medalju za koju sam se ja pripremao neprekidno devet meseci. Kupovinom ove medalje on će učiniti još veće humano delo od mene. Pokušaću da animiram i kolege iz moje branše da se na sličan način uključe u akciju - govorio je tada Senta.

Bokser
Bokserfoto: Profimedia

Istakao je da za njega ova medalja nema cenu, ali bi želeo da se proda za što više novca kako bi mladi džudista što pre otišao na lečenje.

Priča o prikupljanju sredstava doživela veliki publicitet

Živadinović koji je boksovao u kategoriji boksera do 48 kilograma u karijeri je imao 370 mečeva od kojih je pobedio u 70 odsto susreta. Bio je četiri puta prvak nekadašnje Jugoslavije a 1987. godine se našao na petom mestu svetske rang liste.

Mladi džudista je ubrzo otišao na lečenje ali o trošku države preko Ministarstva zdravlja, jer je priča o prikupljanju sredstava za lečenje doživela veliki publicitet, ali je Senta bio spreman i nakon toga da proda medalju, najveću vrednost koju je posedovao, za lečenje nekog drugog. I tako je zauvek kupio srca svih Nišlija. Neka ti je laka zemlja Sento, počivaj u miru.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.