MISLILI STE DA IDU NA ULICU? Šta se dešava kada štićenici domova za decu bez roditelja napune 18 godina! (FOTO)
Foto: Fonet

šta posle punoletstva?

MISLILI STE DA IDU NA ULICU? Šta se dešava kada štićenici domova za decu bez roditelja napune 18 godina! (FOTO)

Istraživali smo šta se dešava kada deca koja žive u domovima za nezbrinutu decu, postanu punoletna... Da li im država otvori kapije domova, i pusti ih same u svet, ili...
Objavljeno: 23:00h

Blizu 7.000 dece u Srbiji živi van svojih porodica, a o gotovo 6.000 njih staraju se hranitelji. Nadležni sudovi roditeljima oduzimaju decu kada nasilje i zanemarivanje postanu svakodnevnica. Oni kasnije budu smešteni u domove.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Jelena Vučetić

Kad kažemo dom za nezbrinutu decu, svima kroz glavu prolaze scene gladi, bede i teškog života. Ipak, to su samo predrasude, a mnogim mališanima je to jedini dom za koji znaju.

Većina domova ima smeštajne kapacitete od 48 mesta, iako je tamo ranije boravilo dosta više mališana. Vlada mišljenje da deca imaju pravo da borave tamo do svog punoletsva, odnosno do navršenih 18 godina.

MOŽE GA MRZETI ONAJ KO NIJE DOČEKAO BOŽIĆ I BAJRAM U NJEMU! Status ovog Pazarca je divna istina o ovom gradu dve kulture (FOTO)

foto: Filip Plavčić

Proverili smo da li je tačno da mališani nakon navršenih 18 godina budu prepušteni ulici i da li se država na bilo koji način stara o njima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.