FARBAJU GOLUBOVE DA BI OTKRILI POL DETETA? Bizaran trend sa Zapada stigao u Srbiju, a JAKO JE OPASAN!
Golub, Foto: Rina

morbidno

FARBAJU GOLUBOVE DA BI OTKRILI POL DETETA? Bizaran trend sa Zapada stigao u Srbiju, a JAKO JE OPASAN!

Golubar poručuje da je ovaj trend opasan

Objavljeno:

Trend da roditelji koji iščekuju decu, pol bebe otkrivaju farbanjem golubova u roze ili plavo usvojen sa zapada i opasan je ukoliko oni sami farbaju ptice, izjavio je danas golubar Nikola Jovović.

On je za agencije objasnio da taj novi običaj ne podržava, ali da je, ukoliko se već golubovi nabavljaju za tu svrhu, najbolje obratiti se golubaru i odgajivaču, a ne da ih sami korisnici hvataju.

Golub
Golubfoto: Profimedia

"Ne postoji niko ko se bavi profesionalno bojenjem golubova, ali postoje određene boje koje su pre svega namenjene odgajivačima da bi zaštitili svoje golubove od grabljivica. Najčešće je roze, može da bude i plava i zelena. Mi tako obeležavamo golubove, jer je to neprirodna boja i samim tim grabljivica prilikom nailaska na jato ne reaguje na takvog goluba, odnosno izbegava goluba zbog neprirodne boje. Takođe je i nama lakše kao odgajivačima da ga identifikujemo i pratimo u odnosu na druga jata", objasnio je on.

Golubovi
Golubovifoto: Rina

Jovović dodaje da je pomenuti trend opasan ukoliko ljudi sami farbaju goluba jer, kako kaže, sprej koji se nalazi na tržištu i koji služi za farbanje golubova ne nanosi nikakvu štetu, a ukoliko se koristi neka druga farba, ona ptici može da zalepi perje i samim tim da je ubije.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.