"ATELJE 61" DOBIO NOV PROSTOR U KREATIVNOM DISTRIKTU: Uskoro počinje "Škola tkanja"
Atelje 61, Foto: Samo Novi Sad

kolonija tapiserista

"ATELJE 61" DOBIO NOV PROSTOR U KREATIVNOM DISTRIKTU: Uskoro počinje "Škola tkanja"

Ovu sezonu, “Atelje 61” započinje “Školom tkanja” koja postoji već dve i po decenije ali ovog puta u novom prostoru

Objavljeno:

Ustanova za izradu tapiserija “Atelje 61” prethodnu godinu zaključuje kao veoma uspešnu i uz nov prostor od čak 1.000 m2 u Kreativnom distriktu, najavljuje nove aktivnosti i projekte.

Prethodnu godinu obeležio je projekat “Herojine”, kolonija tapiserista, potom nesvakidašnji multimedijalan projekat gde su se spojile dve umetnosti, strip i tapiserija, “Heroji svakodnevice” kojem je usledila velika izložba u Kreativnom distriktu.

Takođe, veliki broj posetilaca sa svih kontinenata i njihovo divljenje onome što postoji u našem gradu i ponosno čini uzdanicu tapiserijske umetnosti, te činjenica da je ova Ustanova za izradu tapiserija za nacionalnu zbirku Srbije zabaštinila deset novih dela.

U neformalnoj atmosferi sa direktorom A61 Zoranom Bulatovićem i PR-om Teodorom Ž. Janković, pored rezimea uspešnosti prethodne godine, razgovaralo se o brojnim programima i aktivnostima sa kojima “Atelje 61” nastavlja 62. godinu postojanja, a ono što dolazi u prvi plan svakako jeste nov prostor.

- Dobili smo ogromna investiciona proširenja od 200 kvadrata u centralnom delu “Ateljea 61” na Petrovaradinskoj tvrđavi i 1.000 kvadrata u današnjem Kreativnom distriktu, što mislim da su zaista ogromni iskoraci u odnosu na ono šta se u “Ateljeu 61” događalo poslednjih deset, dvadeset godina - rekla je Teodora Ž. Janković.

1 / 6 Foto: Samo Novi Sad

Ovu sezonu, “Atelje 61” započinje “Školom tkanja” koja postoji već dve i po decenije ali ovog puta u novom prostoru.

- Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže u novom prostoru Kreativnog distrikta, 27. februara od 12 do 18 časova, gde ćemo otvoriti čuvenu “Školu tkanja Ateljea 61” - rekla je Teodora Ž. Janković.

Nastavljajući da neguje internacionalne veze, A61 će imati izložbe po regionu a kako je najavljeno u aprilu ili maju će izložbom “Velikani Ateljea 61” svečano otovoriti drugi izložbeni objekat.

- Naći će se potpisi poput Voja Stanića, Eda Murtića, Jagode Buić, Save Šumanovića i drugih. Plejada naše istorije modernizma koja se takođe iskazivala u tapiserijskoj umetnosti a koju baštinimo kako za ovaj grad i državu, tako čini mi se i za ceo svet, budući da nas je malo ovakvih u ovoj oblasti stvaralačke delatnosti - zaključila je specijalistkinja za odnose sa javnošću “Ateljea 61” Teodora Ž. Janković.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.