27 MOĆNIH LEKCIJA KOJE ĆE VAM POKAZATI PRAVI PUT: Ovo su NEPREVAZIĐENE mudrosti monaha sa SVETE GORE
Sveta Gora, Foto: Profimedia

OBAVEZNO PROČITAJTE!

27 MOĆNIH LEKCIJA KOJE ĆE VAM POKAZATI PRAVI PUT: Ovo su NEPREVAZIĐENE mudrosti monaha sa SVETE GORE

Donosimo vam 27 mudrosti monaha sa Atosa

Objavljeno:

Na Atosu se informacije od jedne do druge osobe prenose usmenim putem, kao pre više vekova. Grčka narodna mudrost isprepletana je sa filozofijom stare Grčke i savremenih filozofa.

Donosimo vam 27 mudrosti monaha sa Atosa:

Brat ostaje brat, čak i ako je neprijatelj. Biblioteka je apoteka za um. Veliki i bogati nikad nisu krivi. Vekovi se međusobno kopiraju. Deva ne vidi grbavicu. Ušli smo u kolo – valja nam igrati. Za neprijatelja koji odlazi, zlatni most sagradi. Ako dete plače, majka ne razume. Jeftino jede više novca. Ako svoju kuću ne pohvalite – srušiće vam se. Ako uspete da razumete zašto ste rođeni, razumećete sve drugo. Ispovedan greh – napola oprošten. I zidovi imaju uši. Ko spava ujutru, gladuje uveče. Bolje biti odvojeno, a u ljubavi, nego blizu, a u svađi. S vremenom i nezrelo grožđe postaje med. Uvek se kokoška peče tamo gde je bilo jaje. Nikad ne razmišljajte o tome šta vas brine i nikad nećete imati problema. Dok jedni sanjaju bradu, drugi u bradu pljuju. Orao ne lovi muve. Usred dva zla, nećete naći ono što je bolje. Rana od noža se lako izleči, a za ranu od jezika nema leka. Najbolje bogatstvo je u dobrom srcu, a ne u velikom novčaniku. Stari magarac ne može biti naučen novom koraku. Zrno po zrno – pogača. Vedro nebo se ne boji munje. Jezik nema kosti, ali kosti lomi.

Sveta Gora
Sveta Gorafoto: AP

Podsetimo, mudre misli Svetogorskih monaha se često citiraju i mogu pomoći u određenim životnim situacijama i u traganju za unutrašnjim mirom.

(Espreso / Opanak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.