U TOKU SPECIJALISTIČKA OBUKA VOJNIKA! Evo šta se dešava u Vojsci Srbije!
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

OBRATITE PAŽNJU!

U TOKU SPECIJALISTIČKA OBUKA VOJNIKA! Evo šta se dešava u Vojsci Srbije!

Programom obučavanja su predviđene raznovrsne teme iz taktičke, vatrene i fizičke obuke

Objavljeno:

Na poligonima i vežbalištima Centra za obuku kopnene vojske u toku je individualna specijalistička obuka vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka koji se osposobljavaju za dužnost snajperiste u Vojsci Srbije.

Obuka traje šest nedelja, a pohađaju je vojnici generacije "decembar 2022" koji su na gađanjima ostvarili najbolje rezultate i pokazali psihofizičku spremnost za izvršavanje zahtevnih zadataka snajperiste.

Oni se težišno osposobljavaju za realizaciju specifičnih borbenih zadataka i rukovanje poluautomatskom snajperskom puškom 7,9 mm M76 i dalekometnom puškom 12,7 mm M93.

Vojska Srbije
foto: Ministarstvo odbrane

Programom obučavanja su predviđene raznovrsne teme iz taktičke, vatrene i fizičke obuke, a najviše pažnje poklanja se pravilnom korišćenju sredstava za maskiranje, kretanju na zemljištu, izboru i uređenju zaklona za dejstvo i rešavanju vatrenih zadataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obuka je modelovana tako da vojnici u vrlo kratkom periodu realizuju veliki broj gađanja i kondicionih marševa uz primenu taktičkih radnji, kako bi unapredili brzinu reagovanja, preciznost i efikasnost u izvršavanju vatrenih zadataka, kao i ukupnu psihofizičku sposobnost.

Vojnicima na kraju ove faze sledi provera obučenosti, a zatim i premeštaj u jedinice Vojske Srbije gde će, tokom tromesečne kolektivne obuke, nastaviti da nadograđuju stečena znanja i veštine i u potpunosti se osposobiti za efikasno obavljanje dužnosti snajperiste.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.