TURIJSKA KOBASICA STIGLA U SUBOTICU: 50 kilograma donirano Narodnoj kuhinji u humanitarne svrhe!
Turijska kobasica, Foto: Subotica živi

manifestacija “Kobasicijada Turija”

TURIJSKA KOBASICA STIGLA U SUBOTICU: 50 kilograma donirano Narodnoj kuhinji u humanitarne svrhe!

Turijske kobasice biće iskorišćene za pripremu obroka za korisnike Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike

Objavljeno:

U Subotici je današnji dan protekao u znaku najukusnijeg vojvođanskog specijaliteta, famozne Turijske kobasice! Još u najranijim jutarnjim satima, građani su izašli iz svojih toplih domova kako bi strpljivo čekali u redu da kupe ovaj delikates! Ni debeli zimski minus nije bio dovoljan da ih zaustavi, a na njihovim licima se pored rumenih obraza mogao videti i veliki osmeh i zadovoljstvo!

Manifestaciji “Kobasicijada Turija” koja se ove godine održala po 39. put u Subotici, svake godine se pridruži i Crveni krst Subotica, a članovi Udruženja “Kobasicijada Turija” u okviru promocije turijskih kobasica, ovim putem doniraju 50 kilograma svežih kobasica subotičkoj Narodnoj kuhinji. Iz Udruženja ističu da je njihova želja da i najugroženiji Subotičani uživaju u njihovim specijalitetima i da im je puno srce kada su u prilici nekome da pomognu!

1 / 5 Foto: Subotica živi

Iz Crvenog krsta ističu da je Grad Subotica za funkcionisanje Narodne kuhinje ove godine opredelio 36,7 miliona dinara, ali da je kao i uvek svaka donacija dobrodošla. Turijske kobasice biće iskorišćene za pripremu obroka za korisnike Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike.

Ono što nam predstoji, svakako jeste centralna manifestacija Kobasicijade u Turiji, koja se ove godine održava od 24. do 26. februara, a ono što svi sa nestrpljenjem očekuju jeste takmičenje u pravljenju kobasica! Stoga, ukoliko danas niste bili u prilici da posetite štand u Subotici, evo još jedne prilike koju nikako ne smete da propustite!

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.