NA OVOM MESTU U SRBIJI JUTROS IZMERENO ČAK -30! Niske temperature okovale srpska sela, LEDENI DANI se nastavljaju!
Hladno vreme, Foto: Profimedia

vremenska prognoza

NA OVOM MESTU U SRBIJI JUTROS IZMERENO ČAK -30! Niske temperature okovale srpska sela, LEDENI DANI se nastavljaju!

Zima kao da tek sad počinje

Objavljeno:

Jutarnje temperature u Srbiji danas kao i prethodnih dana karakterisao je debeli minus, a među najhladnijim mestima našla se Pešterska visoravan gde je izmereno čak -24 stepena, dok je u jednom selu u Crnoj Gori bilo još hladnije!

Izuzetno niske temperature Zlatibor i Kopaonik koji su osvanuli s -13 stepeni Celzijusa, a Zaječar, Kuršumlija, Požega i Dimitrovgrad sa nimalo prijatnih -11.

Pešter
Pešterfoto: Rina

Na Pešteru u Srbiji, u Karajukića Bunarima izmereno je -24 stepena, kao i u selu Njegovuđa koje se nalazi u Crnoj Gori. Neki od današnjih podataka koji nisu zvanični, ali dolaze iz mreže automatskih stanica meteoroloških zavoda, navode da je u regionu najniža temperatura jutros izmerena u selu Kosanica u Crnoj Gori i to čak - 30 stepeni!

Zima u Srbiji
Zima u Srbijifoto: RINA

U subotu će biti takođe veoma hladno, lokalno na visoravnima i u dolinama temperatura i ispod -15, a na Pešteru se očekuje -23!

Podsetimo, usled ekstremno niskih temperatura u Srbiji je na snazi žuti meteo alarm na prostoru Vojvodine i Beograda, dok je u ostalim delovima države na snazi narandžasto upozorenje koje ukazuje na opasno vreme.

Prema najavama meteorologa RHMZ u nedelju bi trebalo da dođe do slabljenja jutarnjih mrazeva.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.