SUBOTICA OBORILA SVE REKORDE PO BROJU POSETA TURISTA: 2022. godina je gradu bila veoma VAŽNA! (VIDEO)
Subotica, Foto: Subotica živi

DOBRA ORGANIZACIJA

SUBOTICA OBORILA SVE REKORDE PO BROJU POSETA TURISTA: 2022. godina je gradu bila veoma VAŽNA! (VIDEO)

Mi smo imali priliku da razgovaramo sa direktorom Turističke organizacije Grada Subotice, Aleksandrom Medakovićem, koji nam je detaljnije rezimirao prethodnu godinu na osnovu dobijenih rezultata

Objavljeno:

Prema podacima Turističke organizacije Grada Subotice, 2022. godina je bila rekordna po broju poseta turista, a to nas uopšte ne iznenađuje s obzirom da je Subotica grad koji ima mnogo toga da ponudi!

Grad secesije kako je još zovu, Subotica je mesto gde možete u isto vreme i da se odmorite i da se zabavite, degustirate neke od brojnih specijaliteta, upoznate bogato kulturno-istorijsko nasleđe, a tu su naravno i brojni festivali koji se održavaju tokom cele godine! Mi smo imali priliku da razgovaramo sa direktorom Turističke organizacije Grada Subotice, Aleksandrom Medakovićem, koji nam je detaljnije rezimirao prethodnu godinu na osnovu dobijenih rezultata.

1 / 6 Foto: Subotica živi

“Ako govorimo o turističkim podacima, 2022. godina za Suboticu i Palić je bila rekordna. Možemo reći da smo imali najbolju godinu u proteklih 20 godina, odnosno kako se prati turistički promet i statistika. Posetilo nas je preko 215.000 turista i oni su ostvarili čak 520.000 noćenja, što je svakako van svih rezultata koji su bili do sada. Kada je u pitanju procenat rasta, Subotica je rasla i u dolascima i u noćenjima. Ako govorimo o dolascima, rasla je preko 90 posto, a noćenja su preko 60 posto. Mi smo jedna od retkih destinacija u Srbiji gde su se strani turisti definitivno vratili. Isto tako, Palić koji je bio destinacija generalno domaćih turista u zadnju deceniju, ostvario je veliki rast u dolascima stranih turista. Preko 45 posto noćenja na Paliću su ostvarili prošle godine strani turisti, što je svakako jedan od rezultata sa kojim možemo da se ponosimo. Najčešći strani turisti koji dolaze u Suboticu i na Palić su turisti iz regiona Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a takođe je i sve više turista iz Turske i iz nekih drugih dalekih zemalja sa istoka i sa juga. Ja bih iskoristio priliku da poručim svima onima koji možda nisu odlučili gde će provesti godišnji odmor ili neki od vikenda u nekom budućem vremenu, da ih pozivamo na našu destinaciju i da zajedno sa nama uživaju u svim turističkim potencijalima koje imamo” izjavio je Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Grada Subotice, za Subotica živi.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.