PROFESORKA IZ TRSTENIKA SE VRAĆA NA POSAO: Nastavničko veće ponovo će odlučivati o statusu učenika
Profesorka iz Tehničke škole, Foto: Prinstscreen/Twitter

vraća se u školu

PROFESORKA IZ TRSTENIKA SE VRAĆA NA POSAO: Nastavničko veće ponovo će odlučivati o statusu učenika

Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku ponovo će odlučivati o statusu učenika N.Ž. (17) i M.M. (18)

Objavljeno:

Profesorka Marija Stevanović, kojoj su 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku đaci izmakli stolicu, smejali se njenom padu, snimali je i distribuirali taj snimak putem "Vibera" i "Instagrama", ponovo počinje da radi 14. februara, prenose "Novosti".

Ona je izjavila da će se obratiti Ministarstvu prosvete i Školskoj upravi kako bi se za nju napravio plan podrške, isto kao što je to učinjeno za učenike koji su žrtva nekog nasilja.

Inače, u saopštenju Tehničke škole iz Trstenika, a koje se pre nekoliko dana pojavilo na njihovoj zvaničnoj fejsbuk stranici, ali iz nekog razloga ubrzo i povučeno, stoji da je "nastavničko veće pod jakim emotivnim raspoloženjem zbog koleginice čije su ljudsko dostojanstvo i profesionalni integritet bili jako narušeni, donelo odluku da se ti učenici isključe iz škole".

Trstenik
Trstenikfoto: Društvene mreže

Kako su naveli, odluka je doneta jednoglasno iako je direktor škole ukazao da zakonska procedura nalaže da učeniku ne može da se izrekne vaspitno - disciplinska mera dok se ne sprovede pojačan rad sa učenicima.

Pri tome je pre sednice Nastavničkog veća, od strane direktora pokrenut vaspitno - disciplinski postupak koji podrazumeva pojačan rad sa učenicima.

- Tačno je da zakonski rokovi nisu prošli pre izricanja mere isključenja iz škole. Pritisak kolektiva i javnosti je bio ogroman i činilo se da je izrečena mera pravedna. Posle svega, najlakše je okriviti direktora i rukovodstvo škole zato što javnost nije zadovoljna - stoji u tom saopštenju Tehničke škole iz Trstenika.

"Nisu pokazali da su se popravili"

Tako da će se nasilnici koji su u Tehničkoj školi Trstenik maltretirali nastavnicu engleskog jezika, vratiti u učionice. Inače, kako nam je ranije ispričala jedna od nastavnica ove srednje škole, dvojica učenika su sve vreme bili u školi, obavljali vaspitno diciplinski rad, i "nisu pokazali da su se popravili".

Takav epilog razbesneo je nastavnike, koji čak najavljuju i pobunu zbog katastrofalnog odnosa prema njima i torture koju trpe, dok počinioci ostaju nekažnjeni.

Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku ponovo će odlučivati o statusu učenika N.Ž. (17) i M.M. (18), koji su učestvovali u incidentu kada su na času engleskog jezika izmakli stolicu profesorki Mariji S. Treći učenik se u međuvremenu ispisao iz škole.

(Espreso / Blic, Nenad Božović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.