Niče još jedna IKEA U SRBIJI! Pominje se i razvijanje ritejl parka
Foto: Reuter

ambiciozno

Niče još jedna IKEA U SRBIJI! Pominje se i razvijanje ritejl parka

Švedski proizvođač nameštaja Ikea planira građu i druge robne kuće u Beogradu, kaže regionalni direktor u Ikei za razvoj za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić
Objavljeno:

- Ikea kreće u druge projekte odnosno već je aktivna u akviziciji zemljišta za drugu robnu kuću u Beogradu, kao i u šest drugih gradova Rumunije - rekao je Lalić, prenosi portal eKapija.

Otvaranje robne kuće Ikea u Bubanj potoku planirano je za leto ove godine, a izgradnja koja je krenula proleća 2016 ide dve nedelje ispred roka, uprkos otežanim uslovima tokom zime.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istovremeno kompanija se priprema za gradnju robnih kuća u Ljubljani i Bukureštu. - U Ljubljani je završen urbanistički deo, kupili smo zemlju, a sada je tender u toku. Očekujemo da u maju ili junu 2017. počne izgradnja - rekao je Lalić na Drugoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture u Beogradu. Kada je reč o Bukureštu, gde Ikea već ima jednu robnu kuću, izgradnja drugog objekta mogla bi krenuti na jesen, najverovatnije u septembru ili oktobru. Otvaranje se očekuje krajem 2018, rekao je Lalić. On je podsetio da kompanija ima izuzetno ambiciozan investicioni program za naredni period, te da u sledećih 10 godina planira da otvori 13 objekata u regionu.

foto: Reuter

Osim sektora nameštaja, Ikea je poznata i po šoping centrima i ritejl parkovima. Ukupno, grupacija u svom portfoliju ima 59 šoping centara i četiri ritejl parka (u Evropi, Rusiji, Kini...). U pitanju je oko 3,2 miliona kvadratnih metara, a ove objekte godišnje poseti oko 450 miliona ljudi. Kada se uporedi sa oko 800 miliona posetilaca godišnje u robnim kućama, jasno je koliko je za IKEA-u to važan segment, rekao je Lalić podsećajuci da su svi ovi centri razvijani uz robne kuće. Namera Ikea je i da u Beogradu razvije ritejl park, uz robnu kuću u Bubanj potoku o čemu je i ranije bilo reči. - Do kraja godine doneće se odluka o tome. Kao što je poznato, kupili smo više zemlje nego što nam je potrebno za robnu kuću. Ritejl park bi trebalo da ima oko 40.000 metara kvadratnih, a u pitanju je investicija od oko 60-70 miliona evra - rekao je Lalić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.