BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA "OLUJA" U SREMSKOJ MITROVICI: Evo kada će moći građani da odgledaju film!
Foto: Sremske novine

preuzmite ulaznice na vreme

BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA "OLUJA" U SREMSKOJ MITROVICI: Evo kada će moći građani da odgledaju film!

bog ograničenog broja mesta, jedna osoba može preuzeti maksimalno četiri besplatne ulaznice

Objavljeno:

Grad Sremska Mitrovica omogućio je besplatne projekcije filma “Oluja” za svoje sugrađane, koje će biti održane u sredu i četrvrtak, 8. i 9. februara. Tim povodom u Gradskoj kući održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport, Vasilj Ševo.

„Oluja“ je srpski ratni film koji prati etničko čišćenje Srba na prostoru Republike Srpske Кrajine tokom istoimene operacije, sada već i davne, ali nikako zaboravljene 1995. godine. „Oluja“ nosi jaku antiratnu poruku, film je rađen po istinitim događajima i motivima, ali posmatranim kroz oči “malog“, običnog čoveka koji je operaciju doživeo i preživeo”, rekla je gardonačelnica Sremske Mitrovice na konferenciji i pozvala Mitrovčane da pogledaju film, za koji veruje da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Besplatne projekcije za građane obezbeđene su zahvaljujući Gradskoj upravi za kulturu i sport, a kako je podsetio načelnik Vasilj Ševo, Grad Sremska Mitrovica je među prvima primio tаlаs izbeglih i prognanih lica.

“Film je dosta potresan, ali ni na koji način ne želi da dosipa so na ranu koja ni posle toliko godina nije zarasla, već je njegova poruka da nikako ne smemo da dozvolimo da se nešto slično, kao progon oko 250.000 ljudi, Srba sa prostora severne Dalmacije, Banije, Like i Кorduna ponovi. Sremska Mitrovica je pretrpela nekoliko ratova, a kroz ovaj film prisetćemo se gorkih trenutaka, teške i tragične 1995. godine sa željom da nove generacije tako nešto ne dožive”, kaže Ševo.

Projekcije filma „Oluja“ su zakazane za 8. i 9. februara u 17 i 20 časova, a besplatne karte građani mogu preuzeti na blagajni mitrovačkog Pozorišta “Dobrica Milutinović” u periodu od 08 do 15 časova svakog radnog dana. Zbog ograničenog broja mesta, jedna osoba može preuzeti maksimalno četiri besplatne ulaznice.

(Espreso / Spremske novosti / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.