RODITELJI, SPREMITE NOVČANIKE: Ako šaljete decu u vrtiće, čeka vas debelo poskupljenje!
Foto: Stock

spremite novac...

RODITELJI, SPREMITE NOVČANIKE: Ako šaljete decu u vrtiće, čeka vas debelo poskupljenje!

Gradsko veće u Nišu odobrilo je danas povećenje ekonomske cene boravka dece u vrtićima, na predlog Predškolske ustanove "Pčelica"
Objavljeno:

To za roditelje dece starosti do pet i po godina znači za skoro 1.000 dinara veći račun, dok će roditelji predškolaca morati da plaćaju 1.300 dinara više. Više cene boravka dece u vrtićima, kako je rečeno na sednici Gradskog veća, stupiće na snagu nakon što Skupština grada usvoji odluku o poskupljenju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Celodnevni boravak dece koja nisu obuhvaćena predškolskim programom koštao je roditelje 3.105 dinara, a ubuduće će plaćati 4.028 dinara - izjavila je predstavnica gradskog sekretarijata za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu Marina Kostić.

Ona je rekla i da je "celodnevni boravak predškolaca koštao 2.432 dinara, a sada će rodtelji plaćati 3.743 dinara".

Kostić je podsetila da roditelji plaćaju 20 odsto ekonomske cene, dok preostalih 80 odsto plaća grad.

- Ekonomska cena boravka dece u vrtićima povećava se sa 15.526 dinara na 20.140 dinara, a ekonomska cena boravka predškolaca povećava se sa 12.160 dinara na 18.712 dinara - kazala je ona.

Direktor "Pčelice" Zoran Jonić podsetio je da ekonomska cena boravka dece u vrtićima nije menjanja od februara 2013. godine.

- Ekonomski parametri pokazuju da ta cena treba da bude promenjena - rekao je Jonić.

Jonić je kazao da "Pčelica" trenutno duguje dobavljačima 46 miliona dinara, a povećanje ekonomske cene omogućiće će joj poslovanje na pozitivnoj nuli. Predškolska ustanova "Pčelica" u svojim obdaništima ima skoro 5.800 dece.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.