"HRANA U AVIONU UŽASNO GOJI": Bivša stjuardesa otkrila TAJNE POSLA koje se putnicima nimalo NEĆE DOPASTI! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok/tinagrabez

otkrila sve detalje

"HRANA U AVIONU UŽASNO GOJI": Bivša stjuardesa otkrila TAJNE POSLA koje se putnicima nimalo NEĆE DOPASTI! (VIDEO)

Takođe, i od klase zavisi kakvu ćete hranu da dobijete

Objavljeno:

Hrana u avionu varira od dužine leta, a obično na kratkim relacijama osoblje, tačnije stjuardese, poslužuju grickalice, poput kikirikija, ali i piće kao što su voda, čaj ili kafa.

Na srednjelinijskim letovima putnici uglavnom dobijaju sendviče, dok se na dužim i prekookeanskim letovima služi i više obroka tokom putovanja, uglavnom toplih. Takođe, i od klase zavisi kakvu ćete hranu da dobijete, pa tako u ekonomskoj možete da očekujete nešto skromnije posluženje, za razliku od biznis ili prve klase koje uključuju i kuvana jela.

Putnici u avionu
Putnici u avionufoto: Profimedia

Naša bivša stjuradesa Kristina Grabež, koja se proslavila zanimljivim objavama o svom nekadašnjem poslu na društvenim mrežama, ovoga puta želela je da približi kakva nas hrana očekuje u avionu. Ona je nedavno objavila video koji je započela pitanjem: "Da li znate da hrana u avionu užasno goji?" Ali zašto je to tako i šta se krije iza toga?

Lanč paket
Lanč paketfoto: Printscreen/RTS

"To je zato što avioni u proseku lete na 12. 000 metara i na toj visini hrana može delovati bezukusno, pa avio-komapnije moraju da stavljaju i do 30 odsto više soli i šećera u hranu kako bi nam bila ukusna", objasnila je Kristina. Ona je takođe dodala da tacne sa posluženjem u avionu dizajnirane su tako da nas održe sitim, a pogotovo na dugim letovima. Pritom, kako je napomenula, često ćete da vidite sjuardese kako prolaze sa čokoladicama, sokovima i grickalicama.

"U toku jednog dužeg leta lagano možete da unesete i do 1.000 kalorija", rekla je ova Kristina koja je kao i većina sjuardesa uvek nosila svoju hranu od kuće, jer kako je napomenula ova hrana je u redu, ali ne za svaki dan.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.