NOVO UPOZORENJE ZBOG POPLAVA: Oglasili se iz štaba za VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE RAŠKA!
Poplave u Novom Pazaru, Foto: Printskrin Facebook/Inicijativa slobodnih građana

poplave u srbiji

NOVO UPOZORENJE ZBOG POPLAVA: Oglasili se iz štaba za VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE RAŠKA!

U odbrani od poplava u Raški angažovani su vatrogasci-spasioci, Vojska Srbije, policija, rudari iz Baljevca, radnici javnih preduzeća i službi, kao i volonteri

Objavljeno:

Štab za vanredne situacije Opštine Raška upozorio je danas na novi poplavni talas Ibra u Raški zbog najavljenih padavina i usvojio dodatne mere na sprečavanju izlivanja reka.

Štab je odlučio da se ojačaju bedemi kod Dečjeg vrtića i u Ulici Savatija Miloševića (stari zanatski centar), kao i da bude izgrađen bedem na reci Raški u naselju Milatkoviće, navodi Beta.

- Deo Ulice kneza Aleksandra Karađorđevića od Doma vojske do Gradskog bazena privremeno se zatvara za saobraćaj, osim za potrebe službi uključenih u odbranu od poplava. Pešački most na Ibru i dalje je zatvoren - saopštili su iz Štaba.

Poplave u Novom Pazaru
Poplave u Novom Pazarufoto: Espreso

Dodali su da su u odbrani od poplava angažovani vatrogasci-spasioci, Vojska Srbije, policija, rudari iz Baljevca, radnici javnih preduzeća i službi, kao i volonteri.

Apelovali su na građane da u narednim danima izbegavaju šetnju pored reka.

Upozorenje i za Kosovsku Mitrovicu

Upozorenje o mogućem ponovnom izlivaju reka, a usled najavljenih padavina, uputili su danas i iz Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, prenosi Kossev.

Veća količina padavina očekuje se, kako su poručili, poslepodne i uveče, a opština moli građane da budu oprezni i poziva na budnost usled mogućeg ponovnog izlivanja reke.

Ujedno poručuju i da su nadležne ekipe na terenu i prate razvoj situacije.

Kosovska Mitrovica jedna je od opština na Kosovu koja je u četvrtak bila pogođena poplavama.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.