SRPSKI FENOMEN: Selo bez nezaposlenih, ali i bez vodovoda, kanalizacije i asfaltiranih puteva!
Foto: Google street view

da li je ovo moguće?

SRPSKI FENOMEN: Selo bez nezaposlenih, ali i bez vodovoda, kanalizacije i asfaltiranih puteva!

U ovom selu od 350 domaćinstava ima preko 70 firmi, što ga čini mestom sa najvećim brojem preduzetnika prema broju stanovnika na jugu Srbije, ali i šire
Objavljeno:

Selo Strojkovce se nalazi 11 kilomeatara od Leskovca i poznato je po tome što je 1884. otvorena prva fabrika vunenog gajtana u Srbiji, pa predstavlja „rodno mesto“ srpske tekstilne industrije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U ovom selu od 350 domaćinstava ima preko 70 firmi, što ga čini mestom sa najvećim brojem preduzetnika prema broju stanovnika na jugu Srbije, ali i šire.

- Mi smo fenomen. Nema vode, kanalizacije ni asfalta, a firmi ima koliko ti duša želi. Ovde „zvrje“ kamioni sa stranim registracijama, ali se često i zaglave u blatu – kaže Dragan Vujić, vlasnik porodične radnje „Vujić“ koja proizvodi drvenu ambalažu.

U Strojkovcu dominiraju strugare i firme za preradu drveta, kojeg ima dovoljno na obližnjoj planini Kukavica. Meštani kažu da se do pre koju godinu u svakoj kući nešto radilo i proizvodilo, ali pored legalnih poslova, bilo je dosta poslova na crno, pa su česte inspekcije zatvorile određeni broj firmi.

Prema izjavama meštana bilo je pre nekog vremena dvadesetak nezaposlenih koji su otišli da rade izvan Srbije, što znači da trenutno nema nezaposlenih u ovom selu.

Selo Strojkovce pokazuje da kada ljudi žele sebi da pomognu, da se može raditi bez obzira gde se nalazite, i bez vodovoda, kanalizacije i asfaltiranih puteva – odnosno bez različitih izgovora zašto nešto ne može, nego kako može. Znači, problem sa dolaskom do posla je negde drugo…

(Espreso.co.rs / Preporuka vesti.com / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.