SUBOTICA POSTALA 2 GRAD U SRBIJI KOJI IMA PROSTOR ZA OSOBE SA INVALIDITETOM: "Zvuci srca" spremni da otvore vrata!
Šolja, Foto: Subotica živi

svaka čast!

SUBOTICA POSTALA 2 GRAD U SRBIJI KOJI IMA PROSTOR ZA OSOBE SA INVALIDITETOM: "Zvuci srca" spremni da otvore vrata!

U razgovoru sa Suzanom Skenderović, predsednicom Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, saznali smo detalje o ovom jedinstvenom i preko potrebnom prostoru

Objavljeno:

Osobe sa invaliditetom u Subotici konačno su dobile jedinstven prostor u kojem mogu da se osećaju korisnim, da rade, da se zabavljaju, uče i ono najvažnije - da pripadaju svojoj sredini.

Ovim putem, Subotica je postala drugi po redu grad u Srbiji koji ima ovakav prostor, koji je zahvaljujući brojnim donatorima, prijateljima i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i lokalnoj samoupravi Grada Subotice, konačno realizovan.

U razgovoru sa Suzanom Skenderović, predsednicom Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, saznali smo detalje o ovom jedinstvenom i preko potrebnom prostoru.

1 / 7 Foto: Subotica živi

“Klub za osobe sa invaliditetom i prijatelji “Zvuci srca” Subotica je prostor dobilo od lokalne samouprave 2021. godine u avgustu. Pre toga se na samom prostoru radilo dve godine da bi se prostor na kraju dodelio gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom Subotica. Ovaj prostor nama jako puno znači i zaista smo zahvalni svima koji su nam pomogli, a pre svega našim donatorima, prijateljima, Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i lokalnoj samoupravi Grada Subotice. Ovde će biti angažovano od osam do deset osoba sa invaliditetom, a sam klub će imati svoje radno vreme koje zvanično počinje 25. januara. Ono što je bitno naglasiti jeste da ovaj prostori nije namenjen samo za osobe sa autizmom. Ovo je jedan prostor namenjen zaista za sve osobe sa invaliditetom i mi smo ustvari otvoreni za celu Suboticu i želimo da cela Subotica i okolina dolazi ovde. Mislim da Subotica želi i hoće i mislim da je ovo stvarno jedan jedinstveni prostor gde možemo da uključimo sve građane, a da mi njima zauzvrat damo taj neki naš osmeh i da pokažemo ono što možemo” izjavila je Suzana Skenderović, predsednica Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, za Subotica živi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.