RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA NAREDNA 2 SATA: Evo šta nam se SPREMA
Kiša, Foto: Stefan Stojanović

vremenska prognoza

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA NAREDNA 2 SATA: Evo šta nam se SPREMA

Jutarnja temperatura biće od minus jedan stepen do četiri, a najviša dnevna od pet do devet stepeni

Objavljeno: 08:17h

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Pre podne na severu, a posle podne i u ostalim krajevima predviđa se prestanak padavina, zatim i postepeno razvedravanje sa severozapada. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.

Jutarnja temperatura biće od minus jedan stepen do četiri, a najviša dnevna od pet do devet stepeni.

Vremenska progoza za danas
Vremenska progoza za danasfoto: PRINTSCREEN/RHMZ

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije, ujutru i pre podne povremeno sa kišom, a posle podne prestanak padavina.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće od dva stepena do četiri, a najviša dnevna oko sedam stepeni.

Biometeorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima.

Kiša u naredna dva sata

"U naredna dva sata ponegde u Bačkoj slaba kiša. U planinskim predelima, nizijama i po kotlinama magla koja smanjuje vidlјivost na oko 200 m, lokalno i na 100 m", najavio je RHMZ.

Najavljena kiša
Najavljena kišafoto: PRINTSCREEN/RHMZ

Vreme narednih dana

U nedelju suvo sa sunčanim periodima i toplije od proseka. Ujutru će biti više oblaka na jugu i istoku Srbije, a krajem dana na severu Vojvodine naoblačenje. Vetar slab južni i jugoistočni, u košavskom području umeren, a u južnom Banatu popodne pojačan. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 3°C, a maksimalna od 8°C u do 12°C. Uveče suvo.

Od ponedeljka do petka vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar i povremena naoblačenja sa prolaznom kišom.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.