USKORO ĆE BOGOJAVLJENJE, POVOD DA SE SETIMO NAJJAČEG SNIMKA NA INTERNETU: Bugari plivaju za časni krst! (VIDEO)
Bugari plivaju za časni krst, Foto: Printscreen / botevgrad.com

NEPREVAZIĐEN

USKORO ĆE BOGOJAVLJENJE, POVOD DA SE SETIMO NAJJAČEG SNIMKA NA INTERNETU: Bugari plivaju za časni krst! (VIDEO)

Ovaj kratak snimak zaslužuje sve moguće nagrade

Objavljeno:

Kultni snimak okupljanja u Bugarskoj i plivanja za Časni krst je jedan od najpopularnijih snimaka na internetu svih vremena i ima fanove širom sveta.

Ovaj kratak snimak zaslužuje sve moguće nagrade i pune bioskopske sale, više nego prave komedije koje gledamo poslednjih godina.

Bugari plivaju za časni krst
foto: Printscreen, Facebook

Video ima velike die hard fanove koji se slažu da je ovo nešto najsmešnije ikad, ali zato veliko idolopoklonstvo ima i opis ovog snimka, iliti intrepretacija, koja nam je bila jedini izvor na internetu vezan za ovaj događaj jako dugo, s obzirom da je ovaj video često sklanjan iz ko zna kojih razloga.

Bogojavljenje je praznik ustanovljen na spomen Hristovog krštenja i objavljivanje Bogočoveka. Jedan je od 15 najvećih hrišćanskih praznika. Tradicionalno se na ovaj dan pliva za Časni krst, što će ove godine u nekim mestima izostati zbog loše epidemijske situacije.

Ovaj praznik obeležava se u spomen na događaj kada je Sveti Jovan krstio Isusa Hrista u reci Jordanu.

Prvi put ostvareno je Sveto Trojstvo - u Božjem glasu sa neba koji reče: "Ovo je Sin moj", krštenju Sina Božijeg u reci i Svetom duhu koji je u obliku goluba sleteo na Hrista.

Mnogi narodni običaji i verovanja se odnose na Bogojavljenje. Na ovaj dan osveštava se voda koja se nosi kući i pije radi zdravlja i prosvećenja duše i tela.

Smatra se lekovitom i zaštitom od nečistih sila i čuva se u kućama. Hrišćanstvo uči da se bogojavljenska vodica nikada ne kvari, jer u njoj prebiva sila Duha Svetoga.

Danas se pozdravlja rečima: "Bog se javi" ili "Hristos se javi", a otpozdravlja sa "Vaistinu se javi".

Bez obzira na to u koji dan padne, na Bogojavljenje se nikada ne posti. Nekršteni dani, započeti na Božić, završavaju se ovim danom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.